— Det er veldig beklagelig at vi må legge ned en restaurant, men den store utbyggingen på Sørlandssenteret gjør at fokuset har blitt flyttet til en ny del og omsetningen vår har falt med 40 prosent, sier administrerende direktør i Peppes Pizza-kjeden, Sverre Høven, til Fædrelandsvennen. Den siste store utbyggingen av senteret ble ferdigstilt høsten 2013. Høven forteller at Peppes har prøvd å få til en løsning med Thon Eiendom og senterledelsen med tanke på flytting uten hell.

17 medarbeidere

— Leieavtalen vår går ut 30. juni, men med tanke på våre ansatte og i dialog med senterledelsen har vi fått utvidet driften til over sommeren, sier Høven. For de 17 medarbeidere, to på fulltid og resten på deltid, meddeler lederen at de stort sett klarer å finne løsninger.

— Vi har hatt en god dialog med senterledelsen og Thon, men de har ikke nok konkrete planer til at vi kan fortsette, og da må vi forholde oss til det, sier administrerende.

Mer liv i food courten

Peppes i food courten på Sørlandssenteret vil imidlertid fortsette som før, men denne er ikke en fullverdig Peppes-restaurant.

— Det er hyggelig at vi er på plass i food courten hvor det er mer liv, men det er ingen stor satsing for Peppes og ikke et plaster på såret for at hovedrestauranten vår forsvinner, sier Høven og legger til:

— Vi ønsker å være til stede på Sørlandssenteret, men når driften ikke går rundt og det er så usikre fremtidsløsninger, må vi avvente.