Av de mest omsatte selskapene var det bare Norsk Hydro som falt i verdi under tirsdagens handel. Bakgrunnen er usikkerhet om situasjonen i Brasil, der selskapet beskyldes for ulovlige utslipp. Fallet var imidlertid beskjedent, kun 0,4 prosent.

Statoil er mest omsatt og endte opp 2,8 prosent. Marine Harvest la på seg 3,8 prosent, mens Subsea 7 økte med 6,2 prosent og Telenor krøp opp 1,3 prosent

Dagens soleklare vinner og sjette mest omsatt av selskapene på hovedindeksen er seismikkselskapet TGS-NOPEC som øker med hele 15,4 prosent.

De største europeiske aksjeindeksene gikk solid i pluss, men ikke så mye som Oslo Børs. DAX 30 i Frankfurt steg med 1 prosent, CAC 40 i Paris med 0,7 prosent og FTSE 100 i London økte 0,9 prosent.

Et fat nordsjøolje ble tirsdag ettermiddag omsatt for 70,6 dollar på spotmarkedet, en økning på mer enn 2 dollar det siste døgnet. Et fat amerikansk lettolje økte tilsvarende og ble på ettermiddagen norsk tid omsatt for 65,2 dollar fatet. Dette er andre dag på rad med en vekst i oljeprisen på over 2 prosent.