Selskapet som satser på lavpris og langdistanse, har lagt frem tall for første kvartal 2023.

– Vi visste at første kvartal ville bli utfordrende økonomisk ettersom vi hadde begrenset flyvning i perioden som tradisjonelt er en sesong med lavere etterspørsel, sier administrerende direktør i Norse Atlantic, Bjørn Tore Larsen.

  • Tallene viser at selskapet tapte 71 millioner dollar før skatt. Det tilsvarer rundt 727 millioner norske kroner basert på en gjennomsnittlig valutakurs i første kvartal. Til sammenligning lå tapet på 67 millioner dollar i fjerde kvartal.

  • Inntektene landet på 39 millioner dollar. Det tilsvarer rundt 400 millioner kroner.

  • Driftsresultatet endte på minus 62 millioner dollar for kvartalet.

  • Kontantbeholdningen til langdistanseselskapet ligger på 42 millioner dollar ved utgangen av kvartalet og 50 millioner ved utgangen av mai. Det er en nedgang fra 70 millioner dollar i slutten av februar.

Norse-sjefen sier at selskapet ser frem til en sommersesong med sterk etterspørsel.

– Det er fra dette punktet og fremover at vi vil se vedvarende verdiskaping når Norse blir et lønnsomt langdistanse- og lavprisselskap, sier han.

Milliardtap i andre halvår

I en rapport fra selskapet for andre halvår i 2022 lagt frem i slutten av februar kommer det frem at selskapet har tapt 1,9 milliarder siden oppstarten i 2021.

Inntektene for andre halvår endte på 1,05 milliarder kroner. Resultatet før skatt beløp seg til minus 1,27 milliarder kroner.

Toppsjef, grunnlegger og storeier Bjørn Tore Larsen sa at selskapet var i rute med å levere på forretningsplanen.

– Vi fortsetter å jobbe mot å bli lønnsomme ved utgangen av 2023, sa administrerende direktør Bjørn Tore Larsen i en uttalelse.

Åpner Bangkok-rute

I starten av mai ble det kjent at det norske flyselskapet for første gang skal fly til Asia. Fra andre november kan reisende fly til Bangkok fra Oslo.

Selskapet starter også opp direkteruter til Barbados og Jamaica fra London i slutten av oktober.

Ifølge Larsen vil åpningen av de nye rutene betyr at Norse Atlantic vil bli den nest største langdistanseaktøren på Gatwick.