I en pressemelding fra Sparebanken Sør opplyser de om at de i 1.kvartal 2016 fikk et resultat før skatt på 201 millioner kroner, mot 254 millioner kroner i samme periode i 2015. Resultatet er ifølge banken påvirket av endrede regnskapsprinsipper for føring av avgift til Bankenes sikringsfond og renter på hybridkapital.

— Dersom man justerer for endrede regnskapsprinsipper, kan banken vise til en positiv utvikling i netto renteinntekter. Utviklingen i resultat før skatt, ekslusiv netto inntekter fra finansielle instrumenter, tap og effekten av endrede regnskapsprinsipper, viser en underliggende resultatforbedring på 17 millioner kroner, heter det i pressemeldingen.

- Gjennom gode resultater fra ordinær drift, fortsetter Sparebanken Sør å bygge en solid bank i og for landsdelen. Det er sterk konkurranse i bankens markedsområde, samtidig som vi opplever at banken er konkurransedyktig. Sparebanken Sør har gjennomført en emisjon på 600 mill. kroner for å styrke bankens rene kjernekapital. Gjennom styrkingen av egenkapitalen er banken godt rustet til å møte myndighetenes krav til soliditet og samtidig gi rom for fremtidig vekst og utvikling i tråd med vår strategi, sier administrerende direktør Geir Bergskaug i pressemeldingen

Vi kommer tilbake med mer.