Hovedstyret i KS rekker ut en hånd til de streikende lærerne. Styreleder Gunn Marit Helgesen sier at forhandlerne hennes får signaler om å strekke seg lengre for å få slutt på streiken.

Bare en av hovedstyrets 15 medlemmer avholdt seg fra å stemme, det var SVs Ivar Johansen.

— Jeg mener at vi nå må gå tilbake til start og prolongere den gjeldende avtalen, sier SVs Johansen.

Tidligst møte onsdag

— Så får vi heller sette ned et partssammensatt utvalg for å se på arbeidstiden langsiktig.

- Lærerorganisasjonene har sagt at det ikke kommer på tale å ta opp forhandlingene uten at KS fraviker kravet om økt tilstedeværelse, går ikke den nye forhandlingsstrategien langt nok?

— Jeg synes ikke at det er riktig av meg å kommentere det de andre mener, men redegjøre for min stemmegivning, sier han.

Gunn Marit Helgesen vil ikke kommentere detaljene i det nye tilbudet organisasjonene skal få. De kan tidligst møtes onsdag. Helgesen nøyer seg med å gjenta at det ikke er et absolutt krav at lærerne skal være på skolen i 7,5 timer hver dag, og at KS «vil snu hver stein» for å finne en løsning.

Men hun ga ikke inntrykk av at KS har gitt opp å få en ny arbeidstidsavtale som innebærer at lærerne skal ha mer bundet tid enn i dag. Målet for KS er at man finner avtaler lokalt, tilpasset hver enkelt skoles situasjon. De 7,5 timene skulle gjelde der man ikke ble enige.

- Avtalen ikke hugget i stein

Johansen er enig i at man kan ha behov for å se på arbeidstidsavtalen.

— Den er jo ikke hugget i stein, sier han.

At han ikke ville stemme med resten av hovedstyret kan være et tegn på at KS vil møte de streikende med et utspill som fortsatt innebærer mer bundet tid. Men det vil hverken Johansen eller Helgesen bekrefte.

— Det var ikke naturlig for meg å stemme for forslaget. Det står ikke noe galt der, men det går ikke langt nok, er alt han vil si.

Om det betyr at KS fortsatt vil ha en reform som innebærer mer bundet tid, kan møtet med fagforbundene bli kort.

Disse skolene er i streik