Aftenposten skrev mandag om kritikken fra den tidligere lederen i sikkerhetspolitiet i Danmark, Hans Jørgen Bonnichsen, som ledet det operative arbeidet i den danske innenriksetterretningen PET.

Han mente det var feil av myndighetene å være åpne om terrortrusselen.

— Man kan jo se at dette allerede har satt Norge i en sjokk- og alarmtilstand. Man stabiliserer det omdømmet terroristene gjerne vil ha, nemlig et omdømme som noen man skal frykte og som kan angripe hvert øyeblikk, sier Bonnichsen til Berlingske.

Les også:

Les det siste om utviklingen i terrortruselen her

Ønsker strengere kontroll

Tirsdag uttalte justisminister Anders Anundsen at situasjonen fortsatt er alvorlig og uavklart etter terrortrussele n .

På Oslo Lufthavn Gardermoen går derimot ferietrafikken som normalt. «Forventet ventetid: fire minutter», står det på en skjerm ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen.

Familien Midtbø Dybvik fra Stavanger har flere timer før flyet til New York letter. Med tre små barn vil de unngå en stressende start på den to uker lange ferien.

PSTs varsel om et terrorangrep mot Norge har heller ikke gitt familien reisenerver.

— Vi må skremme vekk de som ønsker å angripe oss, sier Linda Midtbø.

Ektemann Stein Arild Dybvik har kontroll på familiens pass og billetter. Han synes det er bra at myndighetene varsler om terrorfare.

- Det kan de gjerne gjøre oftere. Jeg synes også grensekontrollen burde like streng som den er nå hele tiden, som i USA, sier han.

Les også:

«Vi er jo her»

Medierådgiver Lasse André Vagstein ved Oslo Lufthavn forteller at de har tilnærmet normal drift, med unntak av at det er bevæpnet politi til stede.

Reisende på Gardermoen oppfordres til å komme til normal tid, med mindre man får beskjed om noe annet.

Familiene Beck Larsen og Lien henter ut billetter til sin årlige tur til leiligheten i Alanya i Tyrkia. 14-åringen rakk et par dager på Norway Cup før avreise, uten at det bekymret familien nevneverdig.

— Politiet har ansvaret. Vi kan ikke slutte å leve av den grunn, sier Berit Fjellstad.

De synes det er bra å få vite om varslede terrorangrep og tror frykten blir hausset opp av mediene.

- Det er umulig å løpe rundt som hodeløse kyllinger. Det er vel uansett større sjanse for å havne i en ulykke på vei til ferie, tror Marianne Lien.