Ingen bankfusjon i vest

Det blir ikke noe av den varslede fusjonen mellom Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank.

Publisert:

Flekkefjord Sparebank slår seg likevel ikke sammen med lillebror i Kvinesdal. Foto: Torbjørn Witzøe

  • Torbjørn Witzøe

FLEKKEFJORD: – Utover det som står i pressemeldingen har jeg ingen kommentar, sier styreleder Arne Gravdal i Kvinesdal Sparebank.

Og det eneste som står i nevnte pressemelding er at bankene avslutter samtalene om en sammenslåing etter at de ikke kom til enighet om en avtale.

Styreleder Arne Ingebrethsen i Flekkefjord Sparebank sier det samme, altså ingenting.

Ville styrke konkurransekraften

Det var i april at de to lokale sparebankene gikk ut med at det hadde startet forhandlinger med tanke på å fusjonere med hverandre. I en felles børsmelding skrev bankene at hensikten med å fusjonere var å styrke bankenes lokale konkurransekraft, lønnsomhet og evne til å bidra til utviklingen av Lister-regionen. Dette blir det nå ingenting av.

Banksjefer, styreledere og tillitsvalgte i de to bankene kalte den gang inn til felles pressekonferanse, der de fortalte at den nye banken ville få en forretningskapital på nær 11,6 milliarder kroner og ha 56 ansatte.

Navnet på den nye banken skulle bli Lister Sparebank.

Lange tradisjoner

Flekkefjord Sparebank, som ble etablert i 1837, er en av landets eldste sparebanker. Banken har i dag foruten hovedkontoret i Flekkefjord avdelinger på Moi i Lund kommune, Kvinesdal, Farsund og Lyngdal.

Kvinesdal Sparebank ble etablert i 1870, og har foruten hovedkontoret i Kvinesdal salgskontorer i Kristiansand, Lyngdal og Sirdal.

Publisert:

Les også

  1. Lokalbanker vil fusjonere

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Kvinesdal Sparebank
  2. Flekkefjord Sparebank
  3. Lister
  4. Bank
  5. Næringsliv