Lars Erik Torjussen, Finn Mathiesen og Trym Skeie er fornøyde med å akkurat ha gjennomført handelen, der Skeie kjøper Noroff av Mathiesen. Lars Erik Torjussen, Finn Mathiesen og Trym Skeie er fornøyde med å akkurat ha gjennomført handelen, der Skeie kjøper Noroff av Mathiesen. Foto: Roald Ankersen

Trym Skeie kjøper Noroff

Trym Skeie har kjøpt høyskolen og fagskolen Noroff med 850 studenter fra Finn Mathiesen. Nå vil skolen også satse på ingeniørstudier.

— Vi skal bli en stor privatspiller i høyskole- og fagskolemarkedet. Vi kan bli for ingeniørstudier det BI er for økonomistudiene, sier den nye eieren. Han legger til at han er imponert over virksomheten Finn Mathiesen og hans familie har bygd opp over 28 år.

Delte livsverket

Fra sitt hovedsete i Kristiansand har Mathiesen styrt fire videregående skoler, fagskole med fem campus og en lokasjon med høyskolestudier.I juni ble de fire videregående skolene solgt til Akademiet Utdanning Norge AS.

Tirsdag kjøpte Trym Skeie Noroff University College AS, Noroff Fagskole AS og Noroff Drift AS, gjennom sitt nystartede selskap Noroff Education AS.

— Jeg er mye på Sørlandet og vet at det er lojal og stabil arbeidskraft her. Både hovedkontor og utdanningsstedet skal forbli her i Kristiansand, sier Skeie. Han har sommerhus i Lillesand og familiær tilknytning til landsdelen blant annet gjennom sin far, Bjarne Skeie.

Ingeniørstudier

Trym Skeie har ikke tidligere investert i utdanningsinstitusjoner. Han eier blant annet Skagerak Venture Capital-fondet, er styreleder for TTS Group og er styremedlem i flere av selskapene til Skeie-familien.

Jeg er mye på Sørlandet og vet at det er lojal og stabil arbeidskraft her

Med åtte års høyere utdanning og kjennskap til hva næringslivet etterspør av kompetanse, kan han også en del om utdanning.

Studieporteføljen innen fagskolen er i dag rettet mot IT-studier, 3D-studier, design, musikk og film. Noroff University College tilbyr bacheolorgrader innen digital etterforskning og interaktiv media, animasjon og spill.

— Vi har inne søknader på ingeniørstudier hos Nokut, forteller administrerende direktør Lars Erik Torjussen. Han vil fortsette å lede konsernet.

— Vi har fått inn en ny og dyktig eier som kan løfte Noroff flere steg videre som privat utdanningsinstitusjon i Norge, sier Torjussen. Han forteller at utdanningsinstitusjonene er inne i en rivende digital utvikling. Etter salget av de videregående skolene, har Noroff cirka 850 heltidsstudenter. Flere enn 100 av dem studerer over nett. Det er en økning på 25 prosent fra i fjor.

- Yngre krefter

Den store utviklingen er en av grunnene til at Finn Mathiesen ønsker at yngre krefter tar over skolene.

— Jeg har drevet på i 28 år, etter en sped start med kursvirksomhet. Nå har jeg passert 70 år og ønsker at noen med utviklingsperspektiv skal overta, sier Mathiesen. Han var tidlig ute med kurs og studier innen IT. I løpet av tre måneder har han nå solgt virksomheter med til sammen over 100 millioner i omsetning.

Familien Mathiesen er svært tilfreds med å få på plass en kjøper som fokuserer på kvalitet i utdanning og har tilhørighet til regionen.

— For oss var det viktig at hovedkontor og studiene skulle være i Kristiansand, sier Mathiesen.

Samlokalisert

Trym Skeie ser store muligheter i å utvikle dette videre.

— Vi skal bli enda flinkere til å spille på markedet, og se hva det er behov for, sier Skeie.

Selv om de videregående skolene og fagskolen og høyskolen nå har forskjellige eiere, skal de være samlokalisert i de 3500 kvadratmeter store lokalene i Kristiansand.

Vis fakta ↓
Noroff