Ifølge E24 er årsaken til konkursen at dagens styre mener det har vært mislighold i bedriften under TrustBuddys tidligere ledelse, slik Fædrelandsvennen meldte forrige uke.

Derfor har styreleder Simon Nathanson og resten av styret nå slått selskapet konkurs, melder økonominettstedet.

Skylder på tidligere leder

Dette skjer en uke etter at den nye ledelsen mener å ha oppdaget misligheter. TrustBuddy, som driver med omstridte «kompislån», frøs virksomheten, satt en planlagt kapitalutvidelse på vent og varslet politiet.

Et nytt lederteam overtok i TrustBuddy tidlig i september. De mener å ha funnet flere ulovligheter, og mente at den tidligere ledelsen hadde ansvaret.

Gründer i Kristiansand

TrustBuddy ble inntil i fjor drevet av Jens Glasø som bor i Kristiansand.

— Av de 300 millioner svenske kronene som er lånt ut for øyeblikket, er 37 millioner ikke tilknyttet långivere. Ny kapital fra långivere er blitt brukt til å erstatte eksisterende utlån - utlån som i stor grad skulle ha vært gjort opp, og følgelig er misligholdt. Det har vært brudd på både internt og eksternt regelverk, uttalte styret i forrige uke.

Selskapet har drevet virksomheten sin i Sverige og hatt avdelingskontor i Kristiansand.

Ikke tid til kommentar

Jens Glasø er grunnlegger av omstridt TrustBuddy som nå har gått konkurs. Foto: Kjartan Bjelland

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med Jens Glasø mandag formiddag. Han hadde da ikke tid til å kommentere saken, men utpå ettermiddagen svarte Glasø dette via e-post:– Det mangler ingen penger på noen av selskapets klientkontoer. Summen av midler som er skutt inn fra den enkelte långivere justert for eventuelle uttak sammen med innestående midler på klientkonto og det som til enhver tid er lånt ut er lik, skriver han i e-posten.

Han skriver videre at selskapets systemer er utarbeidet av velrenommerte advokatfirmaer som deretter er blitt presentert og signert av alle brukere som registrerte seg på låneplattformen til TrustBuddy.

Glasø vil nå sammen med andre aksjonærer vurdere om dagens styre og ledelse i TrustBuddy har overholdt sine plikter i prosessen fram mot konkursbegjæringen.

– Det ligger store verdier i selskapet knyttet til låneplattform, kundeportefølje og merkevare som nå vil gå tapt, skriver Glasø i e-posten, der han igjen understreker at han sammen med tidligere styret gikk av desember 2014. Avslutningsvis i e-posten skriver Glasø:

– All uttalelseutover det som fremgår over må tas direkte med John Christian Elden som bistår meg og som går igjennom saken for å vurdere pressemeldingen og det sittende styrets beslutning.

I forrige uke sa Glasø følgende til Fædrelandsvennen i forbindelse med at finanskjendis Arne Fredly varslet søksmål mot Glasø:

— Vi benyttet de mest anerkjente revisjons- og advokatfirmaer i alle prosesser, og til å sjekke alle systemer og rutiner. De konkluderte med at alt var i sin skjønneste orden. Selv sluttet jeg som administrerende direktør 21. desember 2014, men har fortsatt store verdier bundet opp i TrustBuddy i form av aksjer og utlånsmidler. Og så skulle jeg ha stå bak noe som ødelegger for selskapet, og dermed skader meg selv? Nei, alvorlig talt. Ellers er det ganske påfallende at TrustBuddy er godt i gang med en aksjekapitalutvidelse - etter en ny revisjonsgjennomgang - når meldingen om påståtte misligheter plutselig dukker opp. Påfallende, ja.