Corona-viruset skaper usikkerhet for kine­sisk samar­beid

Flekkefjordselskapet Parat vil ikke gjennomføre reiser til og fra Kina på grunn av Corona-viruset.

Publisert:

Parat Halvorsen i Flekkefjord. Foto: Torbjørn Witzøe (Arkivfoto)

  • Jan Oddvar Eide

FLEKKEFJORD: – Vi vil på nåværende tidspunkt ikke gjennomføre noen reiser til og fra, på grunn av usikkerheten i situasjonen, sier administrerende direktør Yngve M. Halvorsen til avisen Agder lørdag kveld.

Selskapet i Flekkefjord med sine 77 ansatte er landets største leverandør av damp- og varmeanlegg til industri og skip, og omsatte i 2018 for nær 200 millioner kroner. I høst inngikk selskapet en milliardavtale med Kinas elektrisitetsselskap State Grid Corporation of China, som er verdens fjerde største målt etter antall ansatte. Selskapet fra Flekkefjord eier 31 prosent av deres felles selskap Pinggao, som kan få en omsetning på 4,5 milliarder kroner de neste fem årene.

En av Parats oppgaver er å lære opp kineserne i Flekkefjord, slik at de kan lage selskapets varmekjeler, som skal masseproduseres i byen Pingdingshan i Henan-provinsen i Kina.

Nå står altså opplæringsprogrammet i fare for å bli forsinket eller utsatt.

– Et reiseforbud vil først og fremst ha følger for besøksvirksomheten mellom bedriftene, og kan skape forskyvninger i opplæringen vi har planlagt. Vi skal etter planen ta imot en ny gruppe kinesere i slutten av februar, men det ligger i kortene at det kan bli endringer på dette. Kanskje må vi ta opplæringen gjennom videokonferanse, sier administrerende direktør Yngve M. Halvorsen til avisen Agder.

Publisert:

Les også

  1. Sørlandsbedrift har inngått milli­ardav­tale i Kina

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Flekkefjord
  2. State Grid Corporation of China
  3. Coronaviruset
  4. Lister