KRISTIANSAND: Happy Donuts i Østre Strandgate i Kristiansand ble tvangsstengt av politiet i september. Da hadde det stormet rundt virksomheten i lengre tid.

Fredag ble det åpnet konkurs i boet til Happy Donuts - som har hatt utsalgssteder i Bergen, Stavanger og Kristiansand. Det skriver Dagbladet.

Advokat og bostyrer Kai Knudsen opplyser til avisen at det er Skatteetaten som har fremmet konkursbegjæringen.

Møtte ikke opp

- Det skjer som følge av manglende innbetaling av skatt og merverdiavgift på til sammen 693 000 kroner, sier Knudsen til avisen.

Styrelederen i Happy Donuts skal ikke ha møtt opp til rettens konkursbehandling da saken ble behandlet i Agder Tingrett i Kristiansand fredag. Knudsen har heller ikke lyktes med å komme i kontakt med styrelederen.

I sommer publiserte Fædrelandsvennen en sak der tidligere ansatte i Happy Donuts kritiserte stedet for dårlige arbeidsvilkår.

Siden høsten 2020 har Happy Donuts solgt fargerike og pyntede smultringer til kristiansandere.

Kø av kreditorer

Da Fædrelandsvennen skrev om åpningen for to år siden var det lang kø av kunder. Det siste året har køen av kreditorer vært lengre.

Fædrelandsvennen har sett gjennom bedriftens betalingsanmerkninger.

Oversikten viser 59 inkassokrav det siste året. Her vises krav fra blant annet Diplom Is, Optimera, Coca Cola, huseier, vinduspusserne, Viking Redningstjeneste, Kristiansand kommune, Skatteetaten og parkeringsselskap.

De minste kravene er på 200 kroner, mens de høyeste fra Skatteetaten og Løsøreregisteret er på mer enn 200.000 kroner.

Oppdateres.