Døgnsnittet for strømprisen mandag er på 2,8 kroner kilowattimen, utenom nettleie og avgifter. Denne prisen er lik i alle de tre sørligste prisområdene, viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

Inkludert nettleie og avgifter blir prisen rundt 4,06 kroner per kilowattime i snitt gjennom døgnet. Strømstøtte er ikke regnet med.

Snittprisen for i morgen blir 1,65 kroner per kilowattime høyere enn i dag.

Den høyeste strømprisen på mandag i de tre sørligste prisområdene blir 4,38 kroner per kilowattime mellom klokken 19 og 20.

Prisene i dag er de laveste på Øst- og Vestlandet siden 10. juli i år. I Sørvest må man tilbake til juni for å finne like lav pris. Prisene i morgen blir høyere.

Dyrere i Midt-Norge

I Midt-Norge, som inkluderer blant annet Trondheim, Molde og Stavanger stiger prisene på strøm til 0,33 kroner kilowattimen i snitt gjennom døgnet i morgen. Det er noe dyrere enn dagen før.

Den billigste strømmen får du fortsatt i Nord-Norge. Her blir snittprisen gjennom døgnet 0,21 kroner per kilowattime.

Prisene er uten nettleie, avgifter og eventuell strømstøtte.

Vind i Europa ga lavere priser

Sondre Tønder Heggheim, kraftanalytiker i StormGeo Nena, sa til Aftenposten at prisfallet skyldtes kraftig vind i Europa.

– Det er veldig mye vind i blant annet Tyskland, England og Danmark. Der er det lavere priser enn her. Det gjør at de eksporterer mer strøm til Sør-Norge og drar ned prisene, sa han.