Les også:

  • Sommervikarer da eurokrisen brøt ut

  • Dette bør du vite før jobbintervjuet

  • Mulig å slippe skatt på sommerjobben

— Det har vært seks fantastiske uker. Jeg har hatt tidenes sommerjobb, og gjør det gjerne igjen, sier Catinka Yndestad (26) til Aftenposten.no.

I løpet av sommerukene har hun ikke bare åpnet øyne, nese og munn for de brune edle Cognac-dråpene, men fått et innblikk i Cognac-produksjonen som de færreste får.

— En Cognac-flaske er ikke lenger bare en tilfeldig flaske i hyllene på Vinmonopolet. Jeg har fått stor respekt for produksjonen og alt den innebærer, sier Yndestad.

Fagkunnskaper

Hun er i gang med en Master i økonomisk styring ved Norges Handelshøyskole (NHH) , og har fått bruk for både fagkunnskaper og fransk, som hun kunne fra før.

— Hovedoppgaven min her har vært å vise besøkende gjester fra ulike land rundt på Cognac-huset. I tillegg har jeg skrevet noen rapporter om utfordringer til internt bruk i bedriften, forteller Yndestad.

Sommertrainee

Det er første gang Bache-Gabrielsen utlyste en sommertrainee-stilling, og interessen var stor. Familiebedriften ble etablert av to nordmenn for over 100 år siden, og den har derfor en sterk tilknytning til Norge.

— Besøkende får mulighet til å treffe på både kjellermester Jean-Philippe Bergier og resten av familien Bache-Gabrielsen. I tillegg til lære om Cognac, har jeg fått muligheten til å utforske byen og distriktet. Cognac er en liten, men trivelig by, og alle har en eller annen tilknytning til produksjon og salg av cognac, forteller Yndestad.

Om Yndestad vil jobbe i Cognac-bransjen senere, vet hun ennå ikke. Men hun har lyst til å jobbe i utlandet i fremtiden, og er glad for å kunne føre en internasjonal erfaring på CV'en.

Først må hun imidlertid tilbake til Bergen for å avslutte mastergraden.