ARENDAL: Fredag ble Øyvind Klausen ansatt som sjefredaktør og administrerende direktør i Agderposten.

Klausen er for Fædrelandsvennens lesere sannsynligvis mest kjent for å ha spilt på Starts A-lag fra 1989 til 1993. Han har to bronsemedaljer fra serien.

Nå blir han også godt kjent for de fleste i Aust-Agder.

Eneleder

Klausen har jobbet i Agderposten i snart fem år. Han ble ansatt som markedssjef, men ble ganske raskt administrerende direktør.

Norske mediehus har tradisjonelt hatt en toledermodell. Flere og flere går over til å ha eneleder. Det utradisjonelle med avisen i Arendal er at det er en fra markedssiden som ansettes på toppen, og ikke en med redaksjonell erfaring.

Kristiansandsbosatte Morten Rød er i dag sjefredaktør, men søkte ikke den nye stillingen.

LES OGSÅ:

— Jeg har redaksjonell erfaring fra mediebedrifter, men jeg har ikke utøvende og skrivende erfaring, sier Klausen.

Han opplyser at han heller ikke nå skal bli skrivende. Avisens ledere får andre i redaktørkorpset formulere.

— Jeg har dyktige redaktører og journalister jeg kan støtte meg på, sier han.

Uavhengig

Direktøren vil betrygge leserne om at han tar vare på de redaksjonelle verdiene.

- Agderpostens verdi ligger i uavhengighet, tillit og troverdighet. Hvorfor skulle en med forretningsbakgrunn ønske å ødelegge det, spør han retorisk.

Alle som forstår litt om fotball skjønner at laget er Start.

Klausen sier Agderposten har like mange abonnenter som da de la om til abonnementsmodell lignende den Fædrelandsvennen har for to og et halvt år siden. Mediehuset har redusert noe i bemanningen de siste årene, men har hele tiden gått i pluss. Nå lover han fornying av både papiravis og større satsing på det digitale.

— Mens vi ligger høyt opp blant dem vi sammenligner oss med på abonnement er vi ikke like bra digitalt. Der er vi under gjennomsnittet, og det er ikke godt nok. Vi skal sette større digitale fotavtrykk, sier han. Å speile lokalsamfunnet samtidig som de beholder nok ressurser til graveprosjekter nevner Klausen som de viktigste journalistiske oppgavene.

LES OGSÅ:

Flyttet

Topplederen har flyttet fra Kristiansand til Arendal for å leve i lokalsamfunnet de skriver om.

— Hva tenker du om konfliktnivået mellom byene?

Øyvind Klausen har flyttet fra Kristiansand til Arendal. Nå blir han leder både for redaksjonen og markedsdelen i Agderposten. Foto: Roald Ankersen

— Jeg synes det var mer betent da jeg begynte her. Forretningsmessig synes jeg det er en mindre og mindre sak. Sykehus-konflikten henger litt igjen. Ellers handler det litt om personlige interesser og politiske utspill, sier Klausen.Så legger han til:

— Mediene har jo fyrt opp. Vi har kanskje gjort saken større enn den er. Men det er jo gode saker, sier han og smiler.

- Bør det bli ett fylke?

— Jeg tror kanskje spørsmålet snart blir irrelevant. Vi får se etter at det nye kommunekartet er tegnet. Jeg tviler på at vi har bruk for det forvaltningsleddet, sier han.

Start-fan

En siste test på om Øvyind Klausen er aust- eller vestegd:

- Hvem heier du på om Jerv, Arendal FK og Start spiller i samme divisjon neste år?

— Der har jeg et veldig enkelt svar. Alle som forstår litt om fotball skjønner at laget er Start. Jeg har vokst opp som spiller i Start. Du bytter ikke lag. Det betyr ikke at jeg ikke kan være glad i både Jerv og Arendal, sier den tidligere Start-spilleren og legger til:

— Jeg ønsker ikke på noen måte at Start rykker ned, men for en som jobber i media på Sørlandet ville det være fantastisk spennende med tre lag i samme divisjon.