Etter halvannet år sa Ådne Kvalbein i januar i fjor opp jobben i Oneco Offshore Service, et av flere selskaper i giganten Oneco. Arbeidskontrakten hans inneholdt en såkalt konkurranseklausul, som regulerte hva slags arbeid Kvalbein kunne ta seg i tolv måneder etter oppsigelsestidens utløp. Han kunne ikke starte, være ansatt i eller jobbe for konkurrerende virksomheter.

I april i år krevde Kvalbein ett års lønn i henhold til konkurranseklausulen. I følge dommen fra Kristiansand tingrett viste den tidligere markedssjefen blant annet til at han hadde vært forhindret fra å realisere egne planer om virksomhet i samme område som Oneco Offshore Service.

Konsernsjef i Oneco, Marvin Jensen, avviste kravet med begrunnelse i at bestemmelsen om kompensasjon kun gjaldt dersom Kvalbein ikke fikk annet betalt arbeid. Dette var ikke nedskrevet i selve avtalen, men Jensen hevdet at det var godt kjente forutsetninger. I mai 2013 hadde Kvalbein begynt i en ny stilling hos et selskap som ikke var konkurrent til Onecos offshore-virksomhet.

Den tidligere markedssjefen sto på kravet, og tok saken til retten. To dager før jul ble hans tidligere arbeidsgiver dømt til å betale ham 950.112 kroner, pluss forsinkelsesrenter.

«Når partene ikke er enige om hva som var avtalt, og det ene alternativet ikke fremstår som mer sannsynlig enn det andre, må Oneco bære risikoen for dette», skriver retten i dommen.

Partene må selv dekke egne kostnader ved saken.

— Vi skal lese gjennom dommen en gang til og vurdere om vi skal anke, sier konsernsjef Marvin Jensen til Fædrelandsvennen.

Ådne Kvalbein vil ikke kommentere seieren i tingretten.