KRISTIANSAND: Det bygges intenst i sjørøverbyen Abra Havn, like øst for Kristiansand Dyrepark. I pinsen neste år åpnes attraksjonen som skal sikre kontroll over overnattingsomsetningen rundt parken. Fordelt på 171 leiligheter legges det opp til 1100 sengeplasser.

Se bildeserie nederst i saken!

Bygget av «drivved»

Grunnarbeidet ble gjennomført for flere år siden før finanskrisen skyllet inn over landet. I mars rykket entreprenørgiganten Kaspar Strømme inn for å starte byggearbeidet og nå begynner sjørøverpreget for alvor å bli synlig.

Det første målet er å få de fleste leilighetene tette før vinterkulda setter inn.

– Utseende og tema i landsbyen vil man kjenne igjen fra Sabeltanns univers. Det skal se gammelt ut og derfor har vi engasjert et designerteam som dekorerer husene etter at de er ferdig bygget, forteller en stolt direktør for parkens eget utviklingsselskap, Reidar Fuglestad. Gjestene i parken skal få inntrykk av at drivved er brukt som byggemateriale.

Når byen står ferdig satser landsbysjefen på at gjestene vil leve seg inn i sjørøvernes verden. Parkens beregninger viser at hver gjest skal tilbringe én eller to netter i landsbyen.

Jevnlige besøk av sjørøverskutene ”Den sorte dame” og ”Grevinnen” og sjørøvere som vandrer rundt i byen, skal gjøre sitt til å skape den rette atmosfæren.

(Les mer under bildet)

Sjef for Dyreparken Utvikling, Reidar Fuglestad, er svært fornøyd med den nye "byen". Foto: Jon Anders Skau. Foto: Jon Anders Skau

Se bildeserie nederst i saken!

Sov i Pinkys seng

– Man vil få besøk av sjørøvere i Abra Havn. Man bor ikke i en sjørøverby uten sjørøvere, og dette skal bli en levende by, er målsettingen fra Fuglestad. I ti av husene får gjestene flytte inn hos kjente figurer fra Terje Formoes univers. Huset til heksa Miriam, Pinky, og Pelle og Pysa er blant stedene folk kan leie rom.

– Borgen ”Villa Rosa” reiser seg nå. I den vil det bli 12 leiligheter. Fra bakken og opp til toppen av flaggstanga vil det være 25 meter.

– Får Kaptein Sabeltann sin egen borg?

– Nei, men Kaptein Sabeltann har en liten ferieleilighet i Abra Havn. Det vil være naturlig for Sabeltann å være i ”Villa Rosa” for å gi ordre til sine våpenmenn, sier Fuglestad. Den nye delen av fritidsparken koster 200 millioner kroner og er den største enkeltinvesteringen som er gjort av Kristiansand dyrepark siden åpningen. Anlegget skal stå klart til pinse og holder åpent fram til høstferien.

Selvhushold

De største leilighetene har plass til seks personer. I alle leilighetene legges det opp til selvhushold med kjøkkenkrok, balkong og minst ett soverom. I landsbyen blir det vertshus som selger husholdningsartikler og mat, men ikke egen restaurant.