SOKNDAL: Næringskonsulent Nils Jacobsen i Sokndal hører til dem som faktisk rir den dagen han saler. Blekket på møteprotokollen var knapt tørt før han sende ut en invitasjon til et leverandørmøte med håp om at lokalt næringsliv kjenner sin besøkelsestid dersom Siragrunnen Vindpark og Tellenes (på land) virkelig får konsesjon, skriver Aftenbladet.no.

Særlig Siragrunnen AS lover de to vertskommunene gull og grønne skoger i form av blant annet fiskerifond, andre avbøtende tiltak, lokal utbyggings— og driftsbase og støtte til Jøssingfjordsenteret.

Hvis Tellenes vindpark er som pest for naturvernere og fuglevenner, er vindpark på Siragrunnen også som kolera. Altså dobbelt så ille sett med motstandernes øyne.

I Sokndal mente Berit M. Kopperud (H) at vindpark på Siragrunnen ikke var godt nok utredet med hensyn til livet i havet og de massive fugletrekkene som passerer. I Flekkefjord ville Nina Danielsen (Sp) også ha utredning av støy for alle boliger som kan bli påvirket før hun ville ta stilling til konsesjonssøknaden.

Høringsfristen for innspill til NVE er 10. februar. Dermed rekker ikke de respektive kommunestyrene å si sitt.

På leverandørmøtet 7. februar skal det orienteres om ringvirkningene fra Lista vindpark. Også Siragrunnen AS og Zephyr, utbyggeren av Tellenes Vindpark, blir representert.