— Vi har vært litt uheldig med daglig leder i 2012 og 2013 som gir utslag i regnskapet. I bransjen vår må man være tett på driften hele tida, og den som driver kafeen må være til stede og gjøre jobben, forteller Lidi, og legger til at hun tror de nå har funnet rette person til å drive butikken.

Til tross for underskuddet, er Lidi positiv til driften i 2014. — Hadde underskuddet kommet som følge av en nedadgående trend, ville det vært alvorlig. Vi har troa på konseptet og mener vår nye daglige leder har det som skal til for å snu underskuddet til overskudd, sier Lidi.

Uteservering viktig

Inntektene til Frk. Larsen har de fire siste regnskapsårene ligget på pluss/minus 8 millioner kroner. Med fast uteservering om sommeren tror Lidi inntektsgrunnlaget kan øke.

— Det avhenger litt av om vi får fast uteservering i nedre del av Markens, samt det vi driver med i helgene resten av året, sier Lidi.

Uteserveringen hun sikter til ligger mellom Kongens og Dronningens gate i Markens, og er en samdrift mellom spisestedene Geheb Conditor, Mother India, Food Asylum og Frk. Larsen.

Årets uteservering kom litt sent i gang for Frk. Larsens del, med tanke på årets drift.

Røde parasoller borte

Fjorårets røde parasoller, som enkelte mente ble for prangende, er nå byttet ut med sorte. Foto: Vegard Damsgaard

— Det er ikke så mange som sitter inne på Frk. Larsen i dette været. Men etter at uteserveringen startet, har det gått veldig bra, forteller Lidi. Som kan berolige eventuelle gjester med at fjorårets røde parasoller i år er byttet ut med svarte.- Enkelte mente de røde parasollene var for prangende, sier en lattermild kafeeier.

Frk. Larsen Cafe & Kunst
20132012
Inntekter8,07,6
Ord. avskrivninger0,10,2
Driftsresultat-0,20,1
Resultat før skatt-0,20,1
Anleggsmidler0,90,9
Omløpsmidler0,71,0
Egenkapital0,10,3
Langsiktig gjeld0,10,2
Kortsiktig gjeld1,41,5
Regnskapets info.nivå{numb}
Inntjening{sad}{sad}
Betalingsevne{sad}{sad}
Egenkapitalandel{numb}{smile}
(Alle tall i millioner kroner)