— Vi vil se førerløse biler på veiene om mindre enn seks måneder. Det vil plassere oss i front av denne transformative teknologien og åpne nye muligheter både for vår økonomi og vårt samfunn.

Det sa den britiske næringsministeren Vince Cable da nyheten ble kunngjort for noen dager siden, skriverBBC.

Les også:

Testkjøring i tre byer

Myndighetene har utlyst en konkurranse om å få bli blant de tre britiske byene hvor de første testkjøringene skal finne sted.

I tillegg har myndighetene bestilt en gjennomgang av veitrafikkloven for å få på plass passende retningslinjer for testkjøringene. Disse skal sørge for at trafikksikkerheten ivaretas og trafikkloven ikke brytes.

Britiske ingeniører har sammen med forskere fra Universitetet i Oxford eksperimentert med førerløse biler. Men på grunn av usikkerhet rundt juridiske spørsmål forsikringsspørsmål, har bilene hittil kun fått kjøre på private veier.

Se video:

Chris Urmsom, direktør for Googles selvkjørende biler-prosjekt, har tidligere sagt at selvkjørende biler vil ha stor effekt på trafikksikkerheten. Urmson spår at teknologien kan halvere antall dødsfall i trafikken på sikt, skriver Teknisk Ukeblad.

Kommer etter USA og Japan

I USA har delstatene California, Nevada og Florida allerede åpnet for testkjøring av selvkjørende biler på offentlige veier. I California alene har Google kjørt mer enn 480.000 kilometer med sine førerløse biler .

Svenske myndigheter har gitt grønt lys for testkjøring av 100 biler på offentlige veier i Gøteborg i 2017. Også i Japan har man åpnet for selvkjørende biler på offentlige veier. I fjor gjennomførte Nissan sin første test på en motorvei, skriver BBC.

Verdens første prøvekjøring av førerløse biler på offentlige veier fant sted i Nevada i 2012, og ble utført av biler fra Google.

Se video: