ARENDAL: Den tidligere banksjefen ble pågrepet under en politiaksjon 27. mars. Siden da har han sittet varetektsfengslet i full isolasjon mens politiet har gått gjennom en stor mengde beslaglagt materiale.

— Deler av beslaget er gjennomgått, men vi er ikke ferdig, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt.Totalt er seks personer siktet i saken. Fire av dem sitter fremdeles fengslet. I dag ble en 64 år gammel mann fengslet i ytterligere to uker. Han holdes fremdeles under full isolasjon, for å hindre at kan kommuniserer med andre og dermed forspiller bevis i saken.

Mannens datter (36) og svigersønn (34) er også siktet for grovt heleri.

Løslater kvinne (42)

Politiet skal de kommende dagene avhøre fire vitner om pengeoverføringer som kan knyttes til 64-åringen.

— Vi skal også avhøre de siktede på nytt. De vil da bli konfrontert med de funn og opplysninger vi har gjort i etterforskningen, sier Søfteland.

Den uføretrygdede 64-åringen er sammen med sin 42 år gamle thailandske samboer siktet for grovt heleri av 11,6 millioner kroner. Disse pengene skal de ha fått låne av banksjef Øyvind Tveide uten tilstrekkelig sikkerhet.

Søfteland opplyser at den 42-årige kvinnen vil bli løsatt innen kort tid.

— Fengslingsfristen utløper i morgen og vi kommer ikke til å be om at den blir forlenget, sier Søfteland.

Utelukker ikke flere pågripelser

I forrige uke ble en kvinne bosatt i Kristiansand pågrepet og fengslet for heleri. Ifølge Agderposten skal kvinnen ha fått låne fire millioner kroner.— Hun har fått ut lån og pengeoverføringer fra banken uten tilstrekkelig sikkerhet, sier Søfteland.

Politiet mener kvinnen burde ha visst at det ikke var lov å låne ut disse pengene uten sikkerhet. Lånet hun har mottatt er dermed penger som stammer fra et straffbart forhold.

— Hvis låntakerne forstår at det ikke er lovlig å låne ut pengene rammes dette av heleribestemmelsen i loven, sier Søfteland.

Søfteland sier at politiet ikke kan utelukke at det vil gjøres flere pågripelser i saken.