GRIMSTAD: Nylig kunngjorte tall fra Kunnskapsdepartementet viser at UiA har en økning i antallet uteksaminerte innen ingeniør og teknologifag fra 151 i 2008 til 259 i 2011. Dette innebærer en økning på 72 prosent ved UiA. Tilsvarende landstall økte med 23 prosent i samme periode.

Y-veien

Studenttall fra NSD – DBH (Database for statistikk om høgre utdanning) viser at antall teknologistudenter ved UiA økte fra 900 i 2006 til 1500 i 2011. Antall jenter som studerer teknologi ved UiA har økt fra 200 til 400 i løpet av fem år.

Universitetet i Agder tilbyr nå opptak på Y-veien til alle sine ingeniørstudier ved UiA Campus Grimstad.

Y-veien er spesielt tilrettelagt for personer med fagbrev, slik at de kan få bachelorgrad i ingeniørfag på ordinær tid (3 år).

For personer med slik bakgrunn er det ikke krav om generell studiekompetanse, eller bestått ettårig forkurs for ingeniører.

Aktiv rekruttering

— Fakultet for teknologi og realfag har initiert og gjennomført et langsiktig rekrutteringsarbeid i samarbeid med næringslivet. Unge forbilder har blitt fokusert i media og på arrangementer som Jenter og teknologi og Ung Tekno, skriver NHO Agder i en pressemelding

NHO Agder berømmer UiAs fakultet for teknologi og realfag for å ha fulgt opp konkrete innspill fra næringslivet. Dette er viktig for den fremtidige rekrutteringen og næringsutviklingen på Sørlandet, sier regiondirektør Siri Mathiesen i NHO Agder.