Tyskland vil ikke stenge to av de tre gjenværende atomkraftverkene i landet, i tilfelle det skulle bli behov for å kompensere for manglende kraftproduksjon i vinter, ifølge Reuters.

Dette er en reversering av en lengre planlagt nedleggelse av anleggene innen nyttår. De to atomkraftverkene skal ifølge Bloomberg holdes i reserve frem til april 2023.

Frykter rasjonering

Økonomiminister Robert Habeck sier ifølge Reuters at Tyskland står fast ved planene om utfasing av kjernekraft, men at russiske gassleveranser rettferdiggjorde å utsette stengningen som et reservetiltak.

Usikker energiforsyning fra Russland har ført til frykt for energirasjonering til vinteren.

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz sier imidlertid at landet vil ha tilstrekkelig tilgang på energi i vintermånedene.

Macron: – Klare til å forsyne Tyskland med gass

EUs energiministre vil møtes 9. september for å diskutere tiltak for å dempe de skyhøye energiprisene. Gassprisene har skutt i været etter at Russland fredag besluttet å ​​holde den avgjørende Nord Stream-rørledningen stengt.

På en pressekonferanse mandag uttalte Frankrikes president Emmanuel Macron at landet vil være klare til å forsynes Tyskland med gass. Tyskland på sin side vil eksportere strøm til Frankrike om nødvendig, ifølge Reuters.

– Tyskland trenger vår gass, og vi trenger kraft fra resten av Europa, spesielt Tyskland, uttalte Macron på pressekonferansen, som fant sted etter en telefonsamtale mellom den franske presidenten og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz.

Søndag ble det kjent at Tyskland innfører en støttepakke på nær 650 milliarder kroner for å dempe det økonomiske trykket på husholdninger som følge av energikrisen.