NULANDSVIKA: Foreløpig er 2600 av det 3200 kvadratmeter store industribygget langs E 39 i Flekkefjord utleid og tatt i bruk. Foto: Torbjørn Witzøe

FLEKKEFJORD: – Det er ikke mange i Norge som i dag satser innen denne type industri. Nesten alt handler om offshoresektoren. Jeg vil sitere Aril Edvardsen som under et sommerstevne i Sarons Dal sa at vi ikke bare må si halleluja, men gjøre det. Og det er akkurat det Egenes Brannteknikk gjør.

Det sa John G. Bernander i sin hilsingstale under den offisielle åpningen av industribygget som hovedaksjonær og daglig leder i Egenes Brannteknikk, Stein Egenes, sammen med Øyvind Alver har fått bygd.

Foreløpig er to tredjedeler av det 3200 kvadratmeter store industribygget i Nulandsvika like ved E 39 utleid.

Varaordfører Reidar Gausdal roste byggherrene for å bidra til å skape vekst i regionen. Øyvind Alver sendte den verbale rosen i retur til kommunen som bidro med rekordrask behandling av byggesøknad og mindre reguleringsendringer.

Nye kontrakter

Denne uka har Stein Egenes tegnet kontrakter for levering av fem nye brannbiler til en samlet verdi av 35 millioner kroner. Tre av dem er store flyplassbrannbiler som typen Phanter.

Fjorårets regnskap er ennå ikke klart, men det vil ifølge Stein Egenes vise en omsetning på 110 millioner kroner og et resultat på 3,5 millioner kroner. Og så langt ser 2012-tallene ut til å bli enda litt bedre. Selv gir han bedriftens 32 dyktige ansatte æren for suksessen.

Lagt merke til

Egenes Brannteknikk ble i fjor som en av to sørlandsbedrifter (sammen med TT Anlegg) nominert til prisen "Entrepreneur Of The Year" som konsulentselskapet Ernst & Young står bak. I sterk konkurranse fra utlandet har flekkefjordsbedriften de fem siste årene mer enn fordoblet omsetning.