— Kjempekjekt, lyder det på klingende rogalandsk når Silvia Melin, daglig leder i Blivakker.no, får vite at nettbutikken fra Songdalen har blitt stemt fram som Folkets Finalist.

Med 1297 stemmer av totalt 3721 avgitte og godkjente stemmer er det ingen tvil om hvem som har stukket av med seieren.

- Mobiliserte på Facebook

Blivakker.no, representert ved daglig leder Silvia Melin, møter telekomselskapet Phonero i fjerde og siste kvartfinale. Foto: Richard Nodeland

— Vi var på konferanse i forrige uke, og på vei hjem fikk vi en telefon fra Einar (Øgrey Brandsdal, eier av Blivakker.no, journ.anm.) om at vi måtte gjøre noe for å vinne konkurransen. Så vi prøvde å mobilisere på Facebook, men har kunder fra hele landet, og det er ikke gitt at alle av dem bryr seg om Sørlandet, forteller Melin.Blivakker.no lå nemlig på femteplass senest søndag formiddag, men har siden da dratt forbi samtlige konkurrenter og endte opp med 700 stemmer mer enn nummer to på lista, Kruse Smith.

- Einar la ut bilde

— Hva skjedde søndag ettermiddag og kveld?

— Vi kjørte selv et stunt på Facebook, men det var nok først da Einar la ut et morsomt bilde på sin egen Facebook-side av oss fire jentene i Blivakker.no fra konferansen, og oppfordret folk til å stemme, at det tok av, sier Melin.

- Tok ut potensialet tidlig

Kruse Smith, representert ved Sissel Leire, endte til slutt på en respektabel andreplass. Foto: Kjartan Bjelland

Kruse Smith, som ledet konkurransen store deler av helga, endte til slutt på en andreplass.— Vi har mobilisert så mye vi kunne, både via Facebook, sms, intranett og plakater på kontorene her på Sørlandet. Vi lå jo bra an tidlig i helga, men tok nok ut mye av potensialet vårt fredagen, sier HR- og kommunikasjonsdirektør i Kruse Smith, Erik Dale, som samtidig gratulerer Blivakker.no med seieren.

- Var redd det gikk den veien

Gaute Ubostad i Rosfjord Strandhotel måtte til slutt ta til takke med en tredjeplass. Foto: Espen Sand

Den siste pallplassen gikk til Rosfjord Strandhotel i Lyngdal.— Vi var vel redde for at det var den veien det gikk, sier hotellsjef Gaute Ubostad når han får høre at Blivakker.no til slutt dro seieren i land.

— Men det har vært moro underveis, og vi har opplevd stort engasjement, legger Ubostad til.

Her er resultatene fra helgas avstemning i Folkets finalist: