— Før var det mest arkitekter og sånn på konferansene. I år er det mange fra bygge- og entreprenørbransjene. Solenergi jo komme her også, sier Rachel Funderud Syrtveit. Hun er UiA-ansatt og jobber med nyskaping i grenselandet mot næringsliv og offentlig sektor. Men akkurat nå sitter hun utenfor Scandic Hotel Bystranda. Det er lunsjpause i 2014-utgaven av «Solar Energy Conference» og Syrtveit og mange andre benytter frikvarteret til å lade opp med solenergi.

Så begynner programmet igjen. Først ut er sveitsiske Andreas Hügli, som snakker om solceller integrert i takløsninger, både på næringsbygg og privatboliger.

— Prisene er på vei ned, og de tekniske løsningene blir både bedre og enklere. Nå finnes de også i ferdig isolerte «shingel-varianter». Men forskjellige industrier med forskjellige tankesett trenger å koordinere seg, mener han.

Arne Otto Iversen, leder for Klimaalliansen, har noe konkret og lokalt på hjertet overfor Fædrelandsvennen.

— I «Framtidens bydel» på Bjørndalssletta kan solceller erstatte vanlig takkledning. Vi har vært litt involvert i saken og målet er å bruke Bjørndalssletta som en brekkstang for å skape et system der vi gir incentiver til de første boligeiere som kan gå foran og dra i gang markedet.