KRISTIANSAND: — Det er et tøft valg å ta, det jeg tar nå, sier Sol Nodeland til fvn.no.

Fotografen, designeren og gallerieieren selger nå kaffebaren i Galleri & kaffebar Sol ved Lundsbroa.

— Det er klart at når jeg har tråkket der syv dager i uka uten ferie i hele sommer, føler jeg et press på at jeg ikke får fulgt opp alt det andre jeg driver med. Bordet er ferdig dekket, jeg trenger bare en entusiastisk person, sier Sol Nodeland til fvn.no.

Oppover

Hun ble i juni omtalt i Fædrelandsvennen, da hun mente langvarig gravearbeid utenfor galleriet ødela for omsetningen. Etter at arbeidet var ferdig i vår, har det derimot gått godt for galleriet og kaffebaren, ifølge Nodeland.

— Jeg har erfart at det gikk oppover, både omsetningen i galleriet og i kaffebaren, sier hun.

Da hun åpnet kaffebaren i fjor vår hadde hun budsjettert med at kaffebaren etter en viss tid kunne drifte én ansatt. Dit har hun aldri kommet og har måttet ta seg av kaffebaren i tillegg til sine andre prosjekter.

— Jeg tør ikke mer. Jeg har blitt så redd det siste året, fordi hver gang jeg har reist meg opp igjen etter at jeg har blitt gravd ned, har de kommet igjen og gravd. Men hadde dette vært for ett år siden, hadde jeg ansatt folk selv i stedet. Jeg tror kaffebaren er en gullgruve, sier hun.

I forhandlinger

Nå leter hun etter den rette personen som hun kan samarbeide med. Fotografen har kjøpt nytt utstyr til kaffebaren som følger med, og fordelingen om leie og plass sier hun skal diskuteres med de som er interessert.

Og det har vært flere interessenter.

— Jeg er allerede i forhandlinger med noen, men ting tar tid. Jeg må planlegge alt i god tid før jul, som er høysesong, sier hun.

- Hva gjør du hvis du ikke finner noen som vil ta over før jul?

— Da kjører jeg på og bretter opp ermene som jeg pleier å gjøre. Da skal jeg drive det selv. Men jeg synes kaffebaren fortjener mer liv enn jeg kan gi den nå, sier hun.