1,5 milliarder kroner i 2013-omsetning, 240 ansatte, hovedkontor på Nesbru i Asker og totalt åtte avdelinger rundt om i Norge.

Det er noen sentrale opplysninger om Norsk Stål AS, som nå får Leif Hübert AS i Søgne som 50 prosent-eier — forutsatt Konkurransetilsynets godkjenning.

Leif Hübert AS er holdingselskapet til Leif Hübert (53), tredje generasjon til å eie og drive det bunnsolide stål- og investeringskonsernet. Men selv Leif Hübert Stål AS' 2013-omsetning på 478 millioner kroner blekner unektelig mot bransjegiganten Norsk Stål. Hva Hübert må ut med for sine 50 prosent holder partene for seg selv, men man kan merke seg at Norsk Ståls bokførte egenkapital per utgangen av 2013 var 182 millioner kroner.

Bakgrunnen for handelen er at svenske SSAB har kjøpt opp finske Rautaruuki, med sin store stålvirksomhet kjent under navnet Ruuki. EU-kommisjonen har satt som betingelse at SSAB kvitter seg med sine 50 prosent i Norsk Stål AS, og de havner altså nå hos Leif Hübert AS.

— Leif Hübert-konsernet ser fram til et konstruktivt og godt samarbeid med TATA Steel, som eier den andre 50 prosent aksjeandelen i Norsk Stål AS, heter det i et informasjonsskriv fra Leif Hübert AS.