Pengene fortsetter å renne ut av kriserammede Ica Norge.

De taper både omsetning og penger. Så langt i år har omsetningen falt med 15 prosent i norske kroner, skriver Ica konsernet i kvartalsrapporten.

Dermed omsatte de for 3,7 milliarder norske kroner årets tre første måneder, mot 4,5 milliarder i fjor.

3,7 milliarder kroner er like mye som Ica Norge har tapt på butikkene sine de siste fem årene.

Da er de 391 millioner norske kroner som kjeden tapte på butikkene sine de tre første månedene i år, ikke regnet med.

Resultatet bar preg av salget av Ica Maxi og ekstra konstander knyttet til avtalen mellom Ica Norge og Norgesgruppen.Ica skriver i resultatrapporten at nettoomsetningen sank også på grunn av lavere salg i sammenlignbare butikker.

Sjefer må gå

Samtidig som de dårlige resultatene ble lagt frem, offentliggjorde Ica Norge at to av kjededirektørene er ute. Rimi-sjef Thor Linge og Ica Super-sjef Tron Skarpnes blir begge to erstattet.

Thorbjørn Theie ønsker å få inn nye krefter for å løfte Rimi og ICA Supermarked og ta strategien videre, skriver selskapet i en pressemelding.

De to erstattes av henholdsvis CHristian Hoel og Elisabeth Fosse. Hoel kommer fra stillingen som salgsdirektør i Nortura Proff, en stilling han har hatt i ett år.

Fosse kommer fra Kjøpmannshuset, selskapet Theie frem til for ett år siden ledet. Der var hun i mange år kjedesjef for Spar, en av Norgesgruppens kjeder. De to tiltrer sine nye stillinger allerede 13. og 6. mai.

Norgesgruppen koster

Kvartalet ble belastet med 167 millioner norske kroner i engangskostnader i forbindelse med innkjøps og distribusjonssamarbeidet med Norgesgruppen.

Avtalen var planlagt å tre i kraft 1. april, men Konkurransetilsynet stoppet avtalen midlertidig frem til de har endelig behandlet samarbeidsavtalen.

Ica Norge har besluttet å anke avgjørelsen til Fornyingsdepartementet.