Hvis ikke streiken finner en løsning i løpet av dagen i dag, kommer i alt 650 piloter i selskapet til å være i streik fra i morgen tidlig.

For å unngå en slik opptrapping har Norwegians ledelse i dag sendt Parat og Norwegian Pilot Union et tilbud om nye møter for å finne en løsning på streiken.

På spørsmål om møtet vil ha kartakter av forhandlinger og ikke er såkalte "drøftelsmøter" som pilotene avviste i går, svarer Sandaker-Nielsen på SMS til Aftenposten:

— Ledelsen har tatt initiativ til nye samtaler. Det er alt jeg har å si. Selskapet er i krise og ledelsen forsøker å gjenoppta dialogen med Parat og pilotene for å unngå at passasjerene våre skla bli ytterligere påvirket, skriver han.

Parat: - Møter når som helst til forhandlinger

Parats leder, Hans Erik Skjæggerud, sier til Aftenposten at Parat er mer enn villig til å møte Norwegian, men da må utgangspunktet være at selskapet er villig til å innlede nye forhandlinger:

— Vi vil møte når som helst og hvor som helst til nye forhandlingsmøter med Norwegian. Dette vil imidlertid være samtaler uten presse tilstede og vi vil fra Parats side hverken bekrefte eller avkrefte et slikt møte, skriver han i en tekstmelding til Aftenposten.

Streiken ble utløst natt til lørdag da meklingen mellom selskapet og pilotene brøt sammen. Pilotene har krevd å få en tariffavtale med morselskapet Norwegian Air Shuttle (NAS), mens Norwegian har vært klar på at en ny lønnsavtale må gjøres med datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN). Det er et heleid datterselskap av NAS, og det er i dette selskapet pilotene er ansatt.

Taper kunder til SAS

Norwegian har måttet kansellere flere titalls avganger siden streiken startert, og taper også store billettinntekter hver dag på at konflikten får spesielt de viktige forretningsreisende til å velge konkurrerende selskap. De fleste går til SAS.

Dette gjør de i frykt for å bli rammet av den pågående pilotstreiken. De to største reisebyråene i Norge, Via Egencia og Berg Hansen Reisebyrå, opplyster til Aftenposten at mens salget av billetter hos Norwegian svikter, øker billettsalget hos SAS.

– Norwegian er en stor leverandør av flyreiser for oss, og hoveddelen av vårt salg av flyreiser er nettopp med SAS og Norwegian. Men det er naturlig at de reisende vil gardere seg når det er skapt så stor usikkerhet for om det i det hele tatt er mulig å komme seg av gårde med Norwegian. Derfor velger mange å bestille hos SAS i stedet, sier Rune Feltman, nordisk sjef for Via Egencia.

Også hos Berg-Hansen reisebyrå har billettsvikten for Norwegian vært merkbar.