KRISTIANSAND: Torjussen gjør som mange andre toppledere før ham når han nå går over til pr-byrået First House. Etter 15 år i Fædrelandsvennen, nesten alle som administrerende direktør, og to år i tilsvarende jobb i Aftenposten, hoppet Torjussen ut av Schibsted-systemet i november i fjor. Nå blir han en del av Per Høibys mektige pr — lag, bestående av tidligere toppolitikere, statssekretærer og medieledere.

— Det er et veldig spennende kompetansemiljø som jobber tett opp mot samspillet mellom næringslivet og det offentlige, og mitt ståsted i dette vil være å jobbe mot regionen Sørlandet, sier Lars Erik Torjussen, som blir assosiert partner i firmaet.

— Jeg har inngått en samarbeidsavtale med dem. I det ligger det at jeg har på meg First-House-drakta, men jeg er ikke ansatt i firmaet. Hensikten er at jeg skal kunne trekke på deres ressurser, samtidig som de skal kunne benytte seg av mine, forklarer han.

Tredje fra Fædrelandsvennen

Torjussen er den tredje, tidligere Fædrelandsvennen-lederen som går over til First House. Både Hans Christian Vadseth, tidligere sjefredaktør, og Beate Nossum, tidligere politisk redaktør, er partnere i firmaet allerede. Andre kjente navn i staben er tidligere helseminister Bjarne Håkon Hansen, NRK-veteranene Einar Lunde og Geir Helljesen, samt Sylvi Listhaug, tidligere Frp-politiker og byråd i Oslo.

— Sett med mine øyne, er det klart mest attraktivt å jobbe inn mot mediebransjen, og bidra aktivt inn i First House Media, sier Torjussen.

Har flere styreverv

I tillegg til å bygge opp en karriere som pr-rådgiver, har Torjussen også en rekke verv i flere sentrale bedrifter på Sørlandet. Han sitter som nestleder i styret i Agder Energi, er styremedlem i Agderposten og Kanalbyen Utvikling - selskapet som skal utvikle Silokaia-området, samt styreleder i Noroff - kristiansandsselskapet som står bak videregående skoler og fagskoler i flere byer. I tillegg er han styreleder i reiselivsselskapet Hotell Express International. Men Torjussen tror ikke styrevervene vil komme i konflikt med rollen hans i First House.

— Vi har en plikt til å unngå interessekonflikter og inhabilitet, og hvis det finnes interessekonflikter i en gitt sak, vil det bety at jeg ikke kan påta meg det bestemte oppdraget, sier Torjussen.

— Så styrene du sitter i synes dette er uproblematisk?

— Jeg har ikke drøftet dette med styrene ennå, men praksisen med å undersøke interessekonflikter før man tar et oppdrag skulle tilsi at dette ikke vil by på noen problemer, svarer Torjussen.