KVINESDAL: Jan Kaare Sindland var med å stifte rockefestivalen i Kvinesdal. Musikkfestivalen var lenge en suksess, men økonomisk har det vært mye trøbbel for rockerne.

Selskapet startet opp og drev den etter hvert velrenommerte rockefestivalen i Kvinesdal i årene 2006 og 2007. Festivalen gikk med underskudd begge årene. Tapet ble dekket inn av aksjonærene i form av lån som de ikke har krevd tilbakebetalt.

Tvangsoppløst

I 2008 dannet de så selskapet Norway Rock Festival sammen med selskapet Tort og Svie (nå Norway Rock) fra Oppdal. I fellesskap skulle de drive festivalen videre. Da skar det seg.

– Etter sammenslåingen ser det ut til at styret i Kvinesdal Rockfestival ikke har vært seg sitt ansvar bevisst. De har ikke drevet selskapet som en bedrift, men som en klubb, sa bostyrer Ingvald Snerthammer under skiftesamlingen i fjor sommer. Etterhvert ble det ikke levert verken årsberetning eller regnskap for Kvinesdal Rockfestival slik loven krever.

Resultatet ble at foretaksregisteret sendte melding til Lister tingrett om at selskapet måtte tvangsoppløses. Tidligere styreleder Jan Kaare Sindland sa under skiftesamlingen at han hadde gjort flere forsøk på å finne en regnskapsfører uten å lykkes.

Betinget fengsel

Kvinesdal Rockfestival AS hadde i denne perioden som eneste oppgave å eie aksjer i det nye selskapet. De skulle likevel ha sendt inn regnskap og årsmelding. Det var i forbindelse med bobehandlingen i 2010 at politiet ble koblet inn i saken.

Styreleder Sindland møtte i dag som tiltalt i en straffesak fordi han ikke hadde sørget for at det ble ført og levert regnskap. Sindland innrømmet forholdene i Lister tingrett, og er nå dømt til betinget fengsel i 21 dager.

Saken ble avgjort som en tilståelsesdom. En eventuell anke vil dermed kun omhandle straffeutmålingen og ikke skyldsspørsmålet.

Etterforsker nytt selskap

Det oppsto en rekke konflikter med trønderne i forbindelse med festivalen i 2008. Styremedlemmene fra Kvinesdal trakk seg og opprettet Stiftelsen Norway Rock Kvinesdal. De har arrangert festivalen i 2009, 2010 og 2011. Nå er også den konkurs, og politiet har innledet etterforskning.