ATTRAKTIVT BYGG: Alf Flørnes kjøpte det gamle banklokalet i Markens gate for ni millioner på midten av nittitallet. I oktober gikk eiendomsselskapets hans konkurs og bygget kom for salg. Foto: Lars Hoen

— Det er først og fremst beliggenheten som gjør dette til et attraktivt bygg. Dette er selve inngangsportalen til Markens gate, sier Kurt Mosvold .

Han kjøper bygget sammen med sin fetter Roy Gundersen gjennom eiendomsselskapet Hillegarn som de eier sammen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår, var kjøpesummen rundt 45 millioner.

— Vi har tro på at dette vil bli en god investering. Kontantstrømmen gjør at dette går rundt, sier Kurt Mosvold.

Gikk konkurs

Inntil oktober i år var bygget midt i Markens eid av Alf Flørnes gjennom et av Flørnes sine selskaper. Da disse selskapene gikk konkurs, viste det seg at det var så mange panteheftelser på bygget at disse oversteg verdien på bygget.

Verdien av bygget ble den gang anslått til 43,9 millioner.

— Siden panteheftelsene oversteg verdien, ble eiendommen overført til panthaver som var Sparebank 1 SR Bank, sier bostyrer Bjørn Hübert Senum.

Det er derfor SR Bank som har stått for salget.

Ifølge Kurt Mosvold var de i dialog med Alf Flørnes om kjøp av bygget før konkursen ble et faktum.

Vil utvide

McDonald’s har kontrakt på å leie bygget i 10 år framover. I tillegg er det ledige lokaler i andre etasje og i kjelleren som eiendomsselskapet vil utvikle slik at det kan brukes til næringsvirksomhet.

Kurt Mosvold regner med at de må investere mellom 5 og 10 millioner for å kunne bruke hele bygget.

Bygget var opprinnelig banklokaler før det ble kjøpt av Alf Flørnes for ni millioner på midten av nittitallet. Med jevne mellomrom har det kommet utspill om annen bruk, eksempelvis til universitetsbygg.

— Har dere gjort dere noen tanker om bruken på lengre sikt?

— Vi forholder oss til at det er McDonald’s vi har kontrakt med. Den er på ti år med opsjon på fortsettelse, sier Kurt Mosvold.

— Hvor lenge har du hatt lyst på dette bygget?

— I minst 15 år. I hvert fall så lenge jeg har drevet med eiendom. Når du driver med eiendom, er dette veldig gøy å ha i portefølgen, sier Kurt Mosvold.