MANDAL: — Ja, vi er godt fornøyd, og har håp om å øke ytterligere i inneværende år. En stor del av salgsøkningen har funnet sted på det nordamerikanske markedet, men også her hjemme går det bra, sier administrerende direktør Alf-Arne Nøsted ved Nøsted Kjetting AS.

Direktøren gir datterselskapene en stor del av æren for det gode resultatet til Nøsted Kjetting AS. Fjorårets inntekter på 189 millioner kroner for kjettingfabrikken i Mandal er 60 prosent høyere enn året før, og resultatet før skatt på 34 millioner er mer enn dobbelt så stort som i 2010. Ved årsskiftet hadde mandalsbedriften 66 ansatte.

Døtrene han viser til er blant annet Nosted Mechanika (Litauen), Nosted China, Chaine Select inc i Canada, Orsa Link AB i Sverige, Igland AS i Grimstad og Kjættingfabriken AS i Kragerø. Alt er lagt inn under familieselskapet Toya AS, der Alf-Arne Nøsted har 70 prosent av aksjene. Selskapet overtok i fjor også Mandal Maskinering AS.

Hele konsernet omsatte i fjor for 336 millioner kroner, og oppnådde et resultat før skatt på 40,8 millioner. Fabrikken som Nøsted-konsernet etablerte i Litauen i 2003 er den klart største.

Kjettingeventyret i Mandal startet i 1939, da sivilingeniør Alf Nøsted etablerte Norsk Kjettingsindustri. På 80-tallet skiftet fabrikken navn til Nøsted Kjetting.