KRISTIANSAND: Det var E24 som først meldte om konkursåpningen.

Top-Toy Norge eier 53 lekebutikker i Norge og har omtrent 700 ansatte i kjedene BR Leker og Toys 'R' Us. I helgen stengte begge kjedenes nettbutikker i Norge.

«Det har dessverre ikke lykkes oss å selge den norske delen av forretningen, og vi må derfor i dag erklære at vi inngir konkursbegjæring», opplyser kurator John Sommer Schmidt i det danske konkursboet i en pressemelding.

Top-Toy i resten av Norden ble slått konkurs i romjulen, men det norske selskapet har drevet videre og holdt butikkene åpne fram til nå.

Holder åpent fredag

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at tre lekebutikker i Kristiansand ville bli rammet av konkursen. I Sørlandsparken ligger det én Toys R Us-butikk, samt én BR Leker-butikk på Sørlandssenteret. I tillegg ligger det én BR Leker-butikk på Sandens-senteret i Kristiansand sentrum.

Butikken på Sandens bekrefter at de har mottatt nyheten om konkursen, og la i ettermiddag ut en beskjed til kundene på sin Facebook-side om at de ville holde åpent på fredag.

– Butikken vil holde åpent i kveld og i morgen. På nåværende tidspunkt vet jeg ikke noe mer om hva som skjer, sier senterleder Christina Omland på Sandens kjøpesenter.

– Ingen andre muligheter

Eierne av leketøysgiganten har ikke klart å finne en ny eier til den norske avdelingen. I forrige uke ble den danske avdelingen kjøpt opp.

– Nå var det ikke flere muligheter igjen enn å slå det konkurs, sier Top-Toy Norge-sjef Atle Bakke til E24.

Toys 'R' Us har en stor butikk i Avenyen i Sørlandsparken. Den rammes også av konkursen. Foto: Roald Ankersen

Endrede brukervaner

Bakke sier videre at butikkene vil holde åpent i dag og inntil videre også fredag.

– Så får det bli opp til bostyrer hvordan vi håndterer den videre situasjonen. Nå er det hans jobb å analysere oppdraget og så kan vi så snart som mulig fortelle ansatte og kunder hva de har å forholde seg til fremover, sier Bakke.

Top-Toy erklærte seg konkurs etter å ha blitt rammet av økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn, ifølge selskapet selv.

Konkursbegjæringen av Top-Toy Norge skal etter planen behandles i Oslo byfogdembete 8. februar, ifølge E24.