Politiet i byen Lamenzia Terme i regionen Calabria i Sør-Italia, pågrep 70 personer under et morgenraid fredag. Den omfattende forsikringssvindelen var bare ett av tiltalepunktene mot mafiamedlemmene, melder Reuters.

Milionbeløp

— Pengene fra forsikringssvindelen ble brukt av maifaklanens overhode til å administrere hele klanen. Den finansiere våpen, dop og lønninger, sa Rodolfo Ruperti, leder for etterforskningen, til Reuters.

Ifølge Ruperti ga svindelen inntekter på over én million euro i året.

Involverte lokalmiljøet

Mafiaen hadde involvert lokale forsikringsagenter, doktorer, advokater og bilverksteder i svindelen.

Den lokale forsikringsgiveren var en uavhengig filial av Zurich Insurance Group, som opererte med lisens fra hovedkontoret i Sveits.

— Zurich kommenterer ikke pågående etterforskning og lokal saksbehandling, uttalte det sveitsiske forsikringsselskapet i en epost til Reuters.

«Boss» ble informant

Gjennombruddet i etterforskningen kom da klanens overhode, Giuseppe Giampa (32), lot seg bruke som informant for politiet.

Dette skal være svært uvanlig i Calabrias mafia, som er kjent for å være et brutalt og lukket miljø. Politiet ville ikke si hvorfor han valgte å fremlegge bevismateriale.

— Det var et mafiasystem som ikke bare tilgriset Lamenzia Terme med blod og drap, men som også tørrla en allerede skjør lokal økonomi, sa den regionale politisjefen Guideo Marino til Reuters.