— Det er alltid godt å få et forsprang fra starten av, konstaterer administrerende direktør Øyvind Riiber Boye hos AS Nymo i Grimstad.

Klokken 15 onsdag, etter at andre semifinale i Årets Sørlandsbedrift-tevling var blåst i gang med digitale trompeter og basuner klokken 08, hadde den mekaniske verksted- og offshorebedriften Nymo i Grimstad innkassert 201 stemmer, tilsvarende 65 prosent. Motstanderen, Kristiansand Dyrepark, lå følgelig på 35 prosent, eller 110 stemmer.

Gepardene i Kristiansand Dyrepark er superraske, som kjent. Kan de bidra til å hente inn Nymos forsprang, mon tro? Foto: Arkiv/Kjartan Bjelland

— Vi har en plan for onsdag og en plan for torsdag. Jeg vil ikke røpe for mye, men verden skal nok se at vi setter inn et kraftigere støt torsdag, varsler Dyreparkens Hans Martin Sveindal - og legger dermed lista høyt.Tilbake til Nymo og Boye:

— Dette er både hyggelig og spennende. Vi har mobilisert bredere enn vi gjorde i kvartfinalen. Så får vi se hvordan det går videre, sier han.

Skulle ledelsen holde helt inn til fredag klokken 08 for Nymo, venter Igland Garasjen AS i finalen. I så fall oppstår den spesielle situasjonen at to Grimstad-bedrifter tevler om å bli Årets Sørlandsbedrift.

SLIK STEMMER DU:

Stem på Kristiansand Dyrepark ved å sende sms til 03811 og skriv «BEDRIFT E».

Stem på Nymo ved å sende sms til 03811 og skriv «BEDRIFT G».

Husk mellomrom mellom «BEDRIFT» og bokstaven du vil angi. Vanlig sms-takst gjelder.

Denne andre semifinalen starter onsdag 5. oktober klokken 08 og avsluttes fredag 7. oktober kl. 08.