Tidligere denne måneden kunne hardware.no melde at Apple trolig var i ferd med å kjøpe opp selskapet Beats Electronics, som blant annet produserer hodetelefoner og som står bak den nystartede musikkstrømmetjenesten Beats Music.

I en pressemelding har Apple nå bekreftet oppkjøpet av selskapet. Prislappen blir 3 milliarder dollar, litt under 18 milliarder kroner, noe som gjør det til den desidert dyreste anskaffelsen for Apple noensinne.

— Hører hjemme hos Apple

Beats Electronics ble grunnlagt av de to plateprodusentene Jimmy Iovine og Andre Young, sistnevnte best kjent som rap-artisten Dr. Dre. Begge blir altså nå med over til Apple og har stor tro på det nye samarbeidet.

- Innerst inne har jeg alltid visst at Beats hørte hjemme hos Apple. Idéen bak selskapet var inspirert av Apples unike evne til å kombinere kultur og teknologi, sa Jimmy Iovine i pressemeldingen.

Også Apple er godt fornøyd med oppkjøpet og mener Beats blir et viktig, nytt tilskudd i selskapets mangeårige satsing på musikktjenester, et marked Apple allerede er godt etablert i gjennom sin superpopulære Itunes-butikk.

— Musikk er en viktig del av livene våre og har en spesiell plass hos Apple. Det er derfor vi har fortsatt å investere i musikk og nå setter sammen disse ekstraordinære teamene, sa Apple-sjef Tim Cook.

Forstår setninger

beatsmusic_collage.956x538c-1qsncYYq_x.jpg

Beats Electronics ble formelt etablert allerede i 2008, og i 2011 kjøpte mobilprodusenten HTC opp 50,1 prosent av aksjene i selskapet for 309 millioner dollar. Disse aksjene ble senere solgt tilbake til selskapet.I januar i år startet selskapet opp Beat Music, som er en abonnementsbasert strømmetjeneste for musikk med over 20 millioner låter å velge mellom.

Tjenesten byr på funksjoner for anbefaling av musikk basert på tilbakemeldinger fra brukeren, og har også en unik funksjon hvor brukeren kan fylle ut setninger med ord som beskriver hva du er ute etter, og deretter motta musikkforslag.

**Apple har også andre jern i ilden:

Ifølge rykter skal selskapet produsere nye maskiner med ARM-prosessorer**