— Med tanke på at Kulturdepartementet har signalisert at næringslivet i fremtiden vil måtte finansiere en større del av kulturlivet, vil dette være en viktig konferanse. Vi tror at temaene som er valgt vil være aktuelle både for næringslivet, kulturinstitusjoner og representanter for kulturlivet generelt, sier prosjektleder Anita S. Dietrichson fra Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Hovedtemaer under konferansen er «hvordan bygge en landsdel», hvordan investere i barn og unge» og «næring og sponsing».

Dette blir en stor nasjonal kultur- og næringskonferanse, der i tillegg til de to statsrådene blir 25 innledere. Det er til nå påmelt 160 deltakere fra hele landet, og arrangørene håper og tror på opp mot ytterligere 100. ## To dager

Næringsforeningen i Kristiansandsregionen samarbeider med Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner, Cultiva, Kilden Teater og Konserthus og Sparebanken Sør om Kildenkonferansen som går av stabelen 27. og 28. april.

Kulturminister Thorhild Widvey (H). Foto: Ilja C. Hendel

Blant innledere og debattanter blir styrelder i Cultiva og tidligere statsråd Ansgar Gabrielsen, administrerende direktør Christian Woller i Legoland, direktør Rasmus Wiinstedt Tscherning for Center for kultur og opplevelsesøkonomi, markeds— og kommunikasjonsdirektør Nina K. Lauvsnes for Festspillene i Bergen, konsernsjef Reidar Fuglestad i Dyreparken Utvikling, hotelleier og prosjektleder for Knertenland i Lyngdal Gaute Ubostad, sponsorsjef Marius Rosenberg Amundsen i Statoil, stortingsrepresentantene Ingunn Foss (H) og Svein Harberg (H). Sistnevnte blir også konferansier.

Talent Norge

— Jeg vil tro mange vil være interessert i å høre mer om Talent Norge, der John G. Bernander er oppnevnt som styreleder, sier Erling Valvik i Cultiva.

Talent Norge ble stiftet som et aksjeselskap i januar i år. Staten ved Kulturdepartementet, Cultiva og Sparebankstiftelsen DNB står som eiere. Selskapets formål er å være med å utvikle de fremste kunstneriske talentene i Norge i et samarbeid mellom staten og private aktører, og slik bidra til et kulturliv på høyt internasjonalt nivå og flere kunstnere i verdensklasse.

Flere artister

Det vil også bli flere kulturelle innslag under Kildenkonferansen, der artister som Helene Bøksle, Oakland Rain, «Raylee», Hilde Hefte og Egil Kapstad vil opptre.