Air France kan få ny rute mellom Paris og Stavanger. Foto: FREDRIK LARSEN

Det fransk-nederlandske flykonsernet Air France-KLM er på vei inn med ny rute i Norge.

Den franske delen av selskapet, Air France, har hittil kun operert en rute i Norge — mellom Oslo og Paris.

Om kort tid avgjør selskapet om det vil gire opp satsingen her i landet og ta opp konkurransen med SAS på oljeruten mellom Stavanger og Paris.

Avgjør snart

Sjefen for Air France-KLM i Norge, Daniel Eggenberger, sier til Aftenposten at beslutningen om å starte ny rute fra Stavanger til Charles de Gaulle-flyplassen i Paris vil bli tatt om et par-tre måneder.I så fall vil det bli snakk om to daglige rundturer mellom Norges oljehovedstad og den franske hovedstaden, en frekvens som er nødvendig for å trekke til deg den viktige forretningstrafikken.

— For å tilby maksimalt gode videreforbindelser vil det bli minumum to avganger daglig, sier Eggenberger.

Oljeindustrien

— Det er viktig å kunne tilby et godt produkt til de forretningsreisende og oljeindusrien vil være en svært viktig passasjergruppe fra Stavanger, sier han.

Ruten vil konkurrere direkte mot SAS, som i dag opererer den samme strekningen en gang daglig.

I SAS blir nyheten om økt konkurranse kommentert slik:

Populær rute

— Vi ønsker dem velkommen inn i konkurransen inn og ut fra Norge. SAS flyr til Paris fra Stavanger med et kort opphold nå i sommer. Direkteruten som vi startet for noen måneder siden har vært godt motatt - ikke bare av rogalendinger men også mange franskmenn har tatt veien til Vest-Norge med denne ruten, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Aftenposten.

Air France og KLM fusjonerte i 2004.