Det ble åpnet konkurs i selskapet fredag 25. september, melder Agderposten etter å ha vært i kontakt med Brønnøysundregistrene. Advokat Asbjørn Breistein er bostyrer. Første skiftesamling er i Kristiansand tingrett 23. oktober.

Tilbakebetaling

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at det gikk mot konkurs for Brokke Skianlegg AS etter at de ikke slapp unna skatteregningen på over tolv millioner kroner. Skattemyndighetene fikk fullt medhold i Kristiansand Tingrett for sitt syn. Brokke skianlegg AS må dermed betale tilbake merverdiavgiften selskapet slapp å betale fra 2004-2012. Selskapet må også betale motpartens saksomkostinger på 58.550 kroner.

Ikke penger

— Vi har ikke penger til å betale dette. Dermed blir det konkurs. Men driftsselskapet har pant i skianlegget, så vi regner med å kunne ha åpent når sesongen starter, sa styreleder Rolf Kaafjord etter dommen.

Kjemperegningen kom etter at skattemyndighetene gjennomførte et bokettersyn i 2013. Skatt sør konkluderte da med at selskapet Brokke skianlegg AS ikke hadde overskuddsevne og dermed ikke kunne regnes som næring. Selskapet hadde følgelig ikke krav på momsrefusjon.