— Det finnes ikke penger i det norske finansmarkedet. Ingen vil gå inn med risikokapital, sier gründer Roger Berntsen.

Promatica har de siste årene omsatt for 20 til 25 millioner kroner i året. De siste tre årene med tilgjengelig regnskap har gitt et underskudd på 7,7 millioner kroner for selskapet som ble stiftet av Roger Berntsen i 1987. ## Skulle bli store

I 2011 uttalte Berntsen til Dagens Næringsliv at de ville satse tungt internasjonalt, og at målet tre år senere var 600 millioner kroner i omsetning.

I stedet er det slutt. Bedriften stenger dørene og har levert sine papirer til bobestyrer Erik Eriksen. Første skiftesamling er 18. august.

— Dette er en kjedelig konkurs. Det finnes ikke penger. I samråd med de største kreditorene så avvikler vi og har meldt oppbud, sier Berntsen.

Han vet ikke hvor store krav som ligger i boet, ei heller hvor store tapene blir.

— Det er ikke så mye mer å si. Investorer vil heller putte pengene sine i eiendom eller sikre spareprodukter enn i en bransje som vår, sier Berntsen.

- Om produktet deres hadde solgt bra, så hadde dere vel overlevd?

— Det har ikke noe med det å gjøre. Kundene er kjempefornøyde, fortsetter kristiansanderen.

Flere store aktører har brukt deres programvarer.

- Ansatte klarer seg

Promatica utviklet programvarer som får ulike datasystemer til å jobbe sammen. Blant produktene er The Bridge og Anyplan. Selskapet har avdelinger i Kristiansand, Oslo, England, Vietnam og Singapore. I den norske delen var det i 2012, som er sist tilgjengelige regnskap, ni ansatte.

— De ansatte klarer seg. De er blant verdens beste programmerere, og bedrifter vil stå i kø for å ansette dem, sier Berntsen.

Han og familien eier rundt 60 prosent av selskapet.