— Vi har vært to relativt små enheter til nå, og det var naturlig å se på om vi kunne slå oss sammen, sier det som vil bli lederen for den nye, sammenslåtte MacGregor-divisjonen, Høye G. Høyesen, til Fædrelandsvennen.

Onsdag sendte selskapet ut en pressemelding der man opplyste at den nye enheten med navnet «Advanced Offshore Solution» skal være operativt fra 1. januar 2016, og at bakgrunnen for sammenslåingen er et ønske om å oppnå synergieffekter samt forbedre drift og kundeservice.

- Trygger arbeidsplasser

— Avstanden er ikke så stor mellom Arendal og Kristiansand, og sammen får vi et vesentlig større produktspekter og en større ingeniørstab med mer fleksibilitet. Vi blir mer effektive og konkurransedyktige, og vil til syvende og sist også trygge arbeidsplasser.

— Så det vil ikke bli nedbemanninger som følge av fusjonen?

— Det skal ikke kuttes stillinger nå. Vårt fokus er på å samle divisjonene og opprette et nytt lederteam, men i alle slike sammenslåinger oppstår det synergieffekter, så noen garanti kan jeg ikke utstede.

Fortsatt drift i begge byer

— Blir det samlokalisering i en av byene?

— Nei, vi fortsetter med business-as-usual på begge stedene. Det er forskjellig kompetanse på de to avdelingene, men vi tror altså vi kan bli en sterkere aktør i markedet med sammenslåingen, svarer Høyesen og utdyper:

— Kristiansand har et av verdens sterkeste miljøer innen offhore drill og kran, mens Arendal på sin side ligger foran på forankring, lasting og lossing. Derfor vil vi være tilstede i begge byer.

Ingen hovedkontor

— Og hvor blir hovedkontoret?

— Vi kommer ikke til å ha et hovedkontor, men to likeverdige kontorer i Arendal og Kristiansand. Selv skal jeg være på begge lokasjonene, og det nye lederteamet vil bestå av folk fra begge steder, sier Høyesen.

Han forteller videre at den nye divisjonen ønsker å komme tyngre inn som systemleverandør, og at det er naturlig å se på nye produktområder.

— Vi skal tilby mer enn det Arendal og Kristiansand har kunne tilby hver for seg til nå. Det er høy kompetanse i begge gruppene, og den ønsker vi å utnytte.

- Utrolig spennende

— Du blir leder for det sammenslåtte selskapet. Hvordan ser du på den oppgaven?

— Det blir utrolig spennende og jeg gleder meg veldig. Det skal bli gøy å bli kjent med gjengen i Kristiansand, sier Høyesen, som siden april i år har vært leder for MacGregor Pusnes.

Før den tid hadde han 20 år i NOV i Arendal.

- Forventer ryddighet

Tillitsvalgte Malini Sarah Espeland skriver i en e-post til Fædrelandsvennen at hun er opptatt av en ryddig prosess med god dialog og åpenhet:

— Både Arendal og Kristiansand har gått gjennom nedbemanning i år, og jeg forventer at sammenslåingsprosessen blir gjennomført på en like ryddig måte.

- Hele organisasjonen må vurderes

— Frykter dere nedbemanninger som følge av fusjonen?

— Vi ser at under en fusjon er det et naturlig fokus på hvordan bedriften opererer. Når to bedrifter skal bli én, er det normalt at noen funksjoner eller oppgaver kan deles annerledes eller forsvinne. Det betyr at hele organisasjonen må vurderes, og vi har fått klare signaler fra bedriften på at en skikkelig vurderingsrunde skal gjennomføres, svarer Espeland i e-posten.