— Vil du komme hjem til kona og si at noen som driver med krydder fra Søgne vant semifinalen i Årets Sørlandsbedrift, eller at vi vant?

Ifølge administrerende direktør i Air Products, Tom Cantero, var det omtrent dette han sa i sin fotballtrenerinspirerte kamptale til de ansatte på mandag.

— Få med at dette ble sagt i en fleipete tone. Jeg har selvfølgelig all mulig respekt for motstanderen vår Cemo, som er en fantastisk gründerhistorie fra Søgne, legger han til.

Strategiplan

For når ett av de tre hovedmålene i strategiplanen for selskapet ut 2015 er å gjøre selskapet kjent på Sørlandet, passer jo en finaleplass i Årets Sørlandsbedrift som hånd i hanske.

— De to første målene, å bli en global markedsleder samt generere inntekter på 500 millioner kroner i 2015, er allerede i boks, sier Cantero.

Les også:

Nærmere 3000 stemmer

Tirsdag morgen ble det nemlig klart at Air Products til slutt gikk seirende ut av semifinalen mot Cemo, med 1241 stemmer mot Cemos 1191 stemmer. Totalt ble det avgitt 2859 stemmer, hvorav 2440 ble godkjent.

Administrerende direktør Tom Cantero i Air Products visker vekk vinnerstrategien fra tavla på sitt kontor. Nå må ny plan lages for å kunne stikke av med seieren i finalen. Foto: Torstein Øen

— Det var jo ikke meningen at dere skulle se dette, sier Cantero smilende i det han visker vekk det som viser seg å være en «game plan» for hvordan Air Products skulle vinne finalen.

— I det daglige må vi jo kjempe hardt for kontraktene våre, og denne konkurransen er litt på samme måte, sier markedsdirektør Rune Damsgaard som har entret kontoret til sjefen.

Markedsdirektør Rune Damsgaard viser frem en miniatyrmodell av membranene som Air Products produserer.

— Gjort det vi kan

I Søgne tas tapet med fatning og daglig leder i Cemo, Per Ole Pedersen, opplyser at de har gjort det de kunne.

— Vi har mobilisert alt vi kunne, noe tydeligvis Air Products også har gjort, og det er bare moro når det blir litt kamp, sier han.

— Jeg føler både Søgne og våre kunder og leverandører har stilt opp for oss. Det har rett og slett vært kjempegøy å være med, avslutter Pedersen.

Trond Gabrielsen (t.v.) og Per Ole Pedersen, tidligere kolleger fra Strømmes Reklame, er gründerne bak Cemo. Foto: Rune Øidne Reinertsen

Avgjøres 27. november

Torsdag 27. november avgjøres det hvem som blir Årets Sørlandsbedrift 2014. Air Products eller vinneren av semifinalen mellom Dyreparken og Trimtex.