— Denne juryen er vi stolte av. Den er bredt sammensatt i erfaring og fag, og veldig godt rustet til å

Aarets-Sorlandsbedrift_300x400.png

velge ut finalistene til Årets Sørlandsbedrift, sier nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen, Christian Stavik.

— Vi er stolte og ydmyke av at slike kapasiteter stiller opp når vi spør, legger han til.

Jurymedlemmene, som alle stilte opp på første forespørsel, har blitt stilt følgende spørsmål:

— Hvorfor takket du ja til å stille som jurymedlem?

— Hvilke forventninger har du til konkurransen?

— Hvilke kriterier vil du vektlegge hos kandidatene?

Einar Øgrey Brandsdal, gründer og eier av Netthandelen.no

Einar Øgrey Brandsdal Foto: Tore André Baardsen

— Jeg svarte ja på sekunder, og hadde jo da ikke tenkt over hvorfor jeg gjorde det. Men i etterkant kan jeg vel si at jeg synes det er morsomt med næringslivet vi har på Sørlandet, og det å kunne komme litt tettere på det mangfoldet er spennende, sier Brandsdal.Forventningene til konkurransen er å se hvilke kandidater regionen har som han nesten ikke viste fantes.

— Jeg er nesten sikker på at det finnes noen fantastisk gode selskaper i regionen, som nesten ingen har hørt om. Disse fortjener å bli løftet, sier gründeren.

Han vil vektlegge selskaper som leverer langt bedre resultater enn tilsvarende konkurrenter, og gjerne de som har hatt en fantastisk vekst og der fremtiden ser lys ut.

— I tillegg synes jeg det er spennende med selskaper hvor det ofte en nøkkelperson som har ekstrem egenskaper en det som er vanlig.

Johan Martin Ugland, konserndirektør i Ugland-gruppa

Johan Martin Ugland Foto: Reite, Kjetil

— Jeg er veldig opptatt av utvikling i regionen vår. Vi har mange innovative og spennende bedrifter på Sørlandet, og er stolt av å kunne være med å promotere dem, sier Ugland om grunnen til at han takket ja til å bli jurymedlem.Hans forventninger til konkurransen er å få fram noen «juveler» som fortjener mer oppmerksomhet enn de kanskje får.

Når det gjelder kriteriene han vil vektlegge hos kandidatene fremhever han innovasjon.

— Det er kunnskap vi må dyrke på Sørlandet, i samarbeid med akademia, forsking, offentlig og private, som vil gjøre at vi er en konkurransedyktig region i fremtiden.

Monica «Åkki» Lidi, gründer og eier av Frk. Larsen og Drømmeplassen

Monica "Åkki" Lidi Foto: Tronstad, Mai

— Som gründer selv synes jeg konseptet er spennende og gøy å følge med på, og det var derfor lett å takke ja, sier Lidi. Hun håper på mange nominerte til konkurransen, som på tredje året er blitt mer kjent og fått større prestisje.- Det er en synliggjøring av gode menneskers jobb som jeg liker, sier Lidi. Hun tror det typisk er store bedrifter som når opp i slike konkurranser, og vil selv ha et ekstra blikk på de små og mellomstore.

— Det er ikke alltid de største er de beste, mener hun, og legger til at godt arbeidsmiljø, kreativitet, utvikling og samfunnsansvar er kriterier hun vil vektlegge i utvelgelsen.

Anne Grete Ellingsen, leder for Node-klyngen

Anne Grete Ellingsen Foto: Rune Øidne Reinertsen

— Jeg har veldig store forventninger til konkurransen, da jeg tror det er stor kreativitet i det sørlandske næringslivet, sier Ellingsen, som også håper å bli enda bedre kjent med næringslivet på Sørlandet. Hun mener det kan være skjulte juveler blant kandidatene, da sørlendingene ikke alltid er så gode til å fortelle om sin suksess.- I utvelgelsen av finalistene vil jeg vektlegge ledelsens evne til å tilpasse seg nye markeder, evnen til å finne lønnsomme markeder for produktene samt innovasjonskraft, sier Ellingsen.

Jorunn Gislefoss, fabrikkdirektør GE Healthcare

Jorunn Gislefoss Foto: Torstein Øen

— Jeg synes det er bra at konkurransen setter et positivt fokus på næringslivet på Sørlandet, og håper på mange nominasjoner, sier Gislefoss. Hun tror konkurransen kan lære sørlendingene litt mer om bedriftene i landsdelen, og har et ønske om mer fokus på de ansatte i bedriftene fremfor ledelsen.- Bedrifter som setter Sørlandet på kartet på en positiv måte utenfor landsdelen, vil være viktig for meg i utvelgelsen, sier Gislefoss. Hun er åpen for noen nye, relativt ukjente bedrifter blant finalistene, men vil unngå bedrifter som kan risikere konkurs eller nedleggelse fremover.

Nye nominerte

Siden mandag kveld er 21 nye bedrifter nominert og godkjent. Totalt er 56 bedrifter nå med videre i konkurransen.

Disse har kommet inn siden mandag kveld:

Aamodt VVS

Asko Agder AS

Best Event

Drømmehagen Byremo AS

Hamran Snekkerverksted

IMS Gruppen

Kristiansand Forsikringssenter

KTE Consulting

Lillesands Sparebank

MHWirth

Netlab

Netledger Proøk

NOS Næromsorg Sør

Palmesus

Spar Konsmo

(Simon Valands Eftf. AS)

Sør Tre

Tine Meierier

(Tine SA Avd. Kristiansand)

TM Huset Kristiansand

Tratec Teknikken

Trimtex Sport

Vertech Offshore