LILLESAND: — Hvis kronprinsessen og kronprinsen ser etter noe eget på Sørlandet, så vil dette være det mest fantastiske de kan få, sier eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik uten blygsel.

— Mette-Marit kan trygt komme og se på dette stedet, sier han.

SELGES: Skipsreder Erik Klavenes Gaupholmen selges for 60 millioner kroner. Foto: Torstein Øen

I 2007 skulle dronning Sonja til lunsj hos Klaveness på Gaupholmen, da det norske og det danske kongeskipet besøkte Sørlandet. Men dårlig vær stoppet besøket som skal ha vært planlagt i et år.Erik Klaveness (72) ønsker ikke å uttale seg om salget til Fædrelandsvennen.

— Vi har bestemt oss for at alle kommentarer skal gis av megler. Det er en del presse som er interessert, så det er megler Nordvik som uttaler seg, sier Klaveness.

— Hvorfor har du bestemt deg for å selge?

— Det har jeg ingen kommentar til, sier Klaveness.

60 millioner

Erik Klaveness' landsted selges med den 73 mål store øya Gaupholmen.

På øya er det to sommerboliger. Hovedhuset er fra 1700-tallet og fredet. Det er eget båthus med slipp til båter og en dypvannsbrygge med plass til båter opptil 60 fot.

Flyfoto fra Brekkestø og Blindleia med Gaupholmen foran til høyre. Her har Skipsreder Erik Klaveness svømmebasseng med oppvarmet sjøvann. Båthuset med slipp ligger foran i bildet. Hovedhuset ligger like bak. På toppen av øya sees det ene utkikkshuset. Til høyre for dette sees taket på gjestehuset. Foto: Anders Martinsen

Fra svømmebassenget er det sjøutsikt. Anlegget er moderne utstyr for oppvarming og sirkulasjon av saltvann.

Krydder for den kresne

Det er et eget tennisanlegg på øya, dekket med sandfylt plastgress, og med egen bod til lagring av tennisutstyr og hagemøbler. Det er sjøutsikt fra banen, som også ligger skjermet til.

På Gaupholmen er det to utkikkshus: Utkikkshuset og Kaffehuset. Begge har sjeldent god utsikt og er kjente landemerker for sjøreisende.

Badeplasser og grøntanlegg

Øya har flere badesteder. Ved siden av hovedhuset er det en liten bukt med naturlig sandstrand.

GAUPHOLMEN: Her sees det andre utkikkshuset på Gaupholmen med tennisbanen til venstre. Foto: Anders Martinsen

Mellom hovedhuset og gjestehuset er det plener og blomsterbed. Ved gjestehuset er det egen hage og eget bryggeanlegg.I tillegg til hellelagt badeplass, er det flere områder med plener, enger, samt gamle og nyere steinsatte gangstier, trapper og broer til store deler av holmen.

Hvorfor selge?

— Så hvorfor vil noen selge dette da?

— Det vet jeg ikke, sier eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik.

— Blindleia er blitt harry, en vulgær campingplass for rikinger, sa sosiolog og rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, til Dagens Næringsliv i 2006.

SELGES: Skipsreder Erik Klavenes Gaupholmen selges for 60 millioner kroner. Foto: Tore-André Baardsen

— Selv en blind mann ville se at dette ikke er en harry campingplass, men en av de vakreste perlene som finnes i Norge, sier eiendomsmegler Nordvik.