SIRA: I en resolusjonfra årsmøtet i Vest-Agder Bygdekvinnelag i Sira i helgen stiller bygdekvinnene spørsmål om Beatepoteten egentlig er moden for utskifting.

Det er Bama som mener poteten børskiftes ut, fordi denne angivelig ikke lenger tilfredsstiller de kvalitetskrav som stilles.

Skuffet

— Påvegne av årsmøtet, som ble avholdt på Sira, reagerer Vest-Agder Bygdekvinnelagmed 16 lokallag, reagerer vi med skuffelse på dette forslaget. Vi krever atBeate poteten fortsatt blir å finne i det norske sortiment. Dette er enpotetsort som er god å dyrke i vår landsdel og med vårt jordsmonn, skriver organisasjonen som har cirka 15000 medlemmer.

Best i bakverk

— Vihar i vårt Fylkeslag mange medlemmer, og i bygdene for øvrig, flere som eraktive med baking av lefser og potetkaker til alle store private og offentligehøytider. De baker til eget bruk og som salgsvarer. Enhver bakstekvinne som harprøvd å bake noe særlig vet at den poteten som egner seg absolutt best erBeate. Vi har ikke funnet en annen potetsort som har de samme bake egenskapersom Beate har. Vår erfaring er at andre sorter gir dårlig kvalitet påproduktet, og de er langt vanskeligere å arbeide med, skriver Anne-Lill Fjell Roland som er leder for fylkeslaget.

Enhver bakstekvinne som harprøvd å bake noe særlig vet at den poteten som egner seg absolutt best erBeate.

Best til kompe

— Beatepoteter er også de aller beste til å lage komper av. Dette er en tradisjonellrett som benyttes i de fleste hjem i våre områder. Vi lager kompene selv, og daer det Beate poteter som gir det absolutt beste resultatet.

Beateer også svært godt egnet til råskrelling, de er jevne og gode å skrelle. De erogså godt egnet til å koke uten råskrelling. Vi ser for øvrig heller ikkebehovet for å ha “restaurantstørrelse“ på potetene våre til hverdags,skriver Vest-Agder Bygdekvinnelag.