ARENDAL: Kjell Rune Staddeland er tidligere konsernsjef i Johan Benad Uglands selskap, JB Ugland Holding, og ble i fjor dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha sikret seg 2,4 millioner dollar i forbindelse med salget av JB Ugland Shipping.

Selve erstatningsspørsmålet var skilt ut i en egen sivilsak. Her ble det klart at Kjell Rune Staddeland skulle betale sin tidligere arbeidsgiver 55 millioner kroner. I tillegge bestemte Agder lagmannsrett at Staddeland skulle få rundt 50 millioner for aksjer han fremdeles eier i JB Ugland Holding.

Denne saken ble anket til Høyesterett, og nå har ankeutvalget bestemt at den kommer opp.

Ugland anket saken fordi de var uenige med at Staddeland skulle få markedspris for aksjene han eier i JB Ugland Holding. Staddeland hadde fått disse for 18,2 millioner, og tingretten slo fast at han bare skulle få 16,4 millioner for aksjene. Da var utbyttet trukket fra.

Dette var altså ikke lagmannsretten enig i. De bestemte at Staddeland skulle få markedspris for aksjene, til sammen rundt 50 mill. Nå blir det opp til Høyesterett å avgjøre hvor mye Staddeland skal få.

— Vi er fornøyd med at det er villige til å ta opp det spørsmålet, siden vi mener tingrettens dom var den riktige, sier Egil Jarslett, JB Ugland Holdings prosessfullmektig.

Staddeland har på sin side hele tiden sagt at han er uskyldig. Dommen i straffesaken er rettskraftig, men Staddeland har klaget den inn for Gjennopptakelseskommisjonen. Anken hans i sivilsaken dreier seg blant annet om kjøpet av aksjer i Acta. JB Ugland Holding tapte 101 av 116 millioner som ble investert i Acta. Staddeland ble dømt til å betale tilbake 20 millioner av disse.

Staddeland har hele tiden forklart at han hadde styrets fulle godkjennelse til å gjøre denne investeringen.