2375 millioner kroner havnet Sørlandssenterets omsetning på i 2015. Som Fædrelandsvennen har rapportert før, var det 5,3 prosent høyere enn i 2014.

Nå har Finansavisen satt opp en oversikt over Norges 60 største kjøpesentre, rangert etter fjorårsomsetning. Der havner Sørlandssenteret på femteplass. Aller størst er Sandvika Storsenter med 3,3 milliarder kroner. Deretter følger Lagunen Storsenter i Bergen med 3,1 milliarder kroner, Strømmen Storsenter med 3,0 milliarder kroner og Amfi Moa i Ålesund med 2,8 milliarder kroner. På plassene bak Sørlandssenteret befinner for øvrig Kvadrat i Sandnes og Storo Storsenter i Oslo seg, med henholdsvis 2,3 og 2,2 milliarder kroner.

Størst i areal

Sørlandssenteret, som jo er Norges største av sitt slag målt i areal, har imidlertid høyest veksttakt i tetsjiktet. Fortsetter det på samme vis, vil Sørlandets største handlemaskin passere Amfi Moa i løpet av få år.

Man må ned til Oslo City på 11.-plass for å finne en veksttakt som er høyere enn Sørlandssenterets i 2015. Oslo City økte med 5,7 prosent, mot nevnte 5,3 prosent fra Sørlandssenteret.

Da Fædrelandsvennen omtalte Sørlandssenterets 2015-omsetning i forrige uke, uttalte senterleder Ruben Storevold at målet for 2016 er 2,5 milliarder kroner.

— Det er hårete, men slik skal det også være. Vi ser jo at mange som jobber innen olje og gass kan få det tøft i år, men erfaringsmessig klarer kjøpesentre seg godt i nedgangstider. I stedet for en ekstra ferie, hygger folk seg på senteret, sa Storevold.

Amfi Vågsbygd et stykke unna

Sørlandets nest største kjøpesenter, Amfi Vågsbygd, omsatte for 511 millioner kroner i fjor. Det holder ikke til en plassering på Finansavisens liste over Norges 60 største. Sistemann, Bryn Senter i Oslo, hadde 714 millioner kroner.