Fra mandag av kan du velge mellom åtte daglige avganger om du reiser med tog til Oslo. Foto: Kjartan Bjelland

— Den viktigste grunnen til at vi øker frekvensen er at vi ønsker å satse på Sørlandsbanen, sier strekningsleder i NSB, Dag Petter Helgesen, til Fædrelandsvennen.

Søndag gjennomfører NSB sin årlige ruteendring som resulterer i et bedret tilbud for reisende på Sørlandsbanen.

Kristiansand-Oslo

Antall avganger mellom Kristiansand og Oslo øker fra fem til åtte på hverdager, jevnt fordelt over dagen med tilnærmet totimersintervall. Lørdag blir det en ekstra avgang Kristiansand- Oslo, og søndag en ekstra avgang Oslo- Kristiansand.

— Vi har hatt en jevn økning i antall passasjerer de siste to-tre årene, og mest på strekningen Stavanger-Kristiansand. Vi vet at økt frekvens gir økning i passasjerer, og det er litt av den samme modellen vi har mellom Stavanger og Kristiansand, som nå innføres mellom Kristiansand og Oslo, forteller Helgesen.

Kristiansand-Stavanger

Mellom Kristiansand og Stavanger blir det en ekstra avgang på hverdager, inkludert forlengelse til Stavanger av dagens «pendlertog» fra Moi til Kristiansand, totalt åtte avganger hver vei. Lørdag blir det en ekstra avgang Stavanger- Kristiansand, og søndag en ekstra avgang Kristiansand- Stavanger.

Samme reisetid

— Det er en satsing sammen med samferdselsdepartementet, og ikke minst fylkeskommunene som har ønsket dette sterkt, som gjør at vi har fått til denne løsningen, sier strekningslederen.

Reisetida vil imidlertid bli som før. - Vi trenger sprekere skinner for å kutte reisetiden, så det ligger nok litt fram i tid. I mellomtida styrker vi det vi kan, sier Helgesen.