KRISTIANSAND: Deli de Luca åpner i høst sin første butikk i Kristiansand. Den skal ligge på hjørnet av Markens gate og Tollbodgata. Tvers over Tollbodgata ligger konkurrenten 7-Eleven, og over Markens ligger Narvesen i inngangspartiet til Sandens kjøpesenter.

— Er målet å utkonkurrere Narvesen og 7-Eleven?

— Nei, det er ikke noe mål i seg selv. Men det er klart at vi kommer til å ta en del kunder fra dem. Det får bli opp til kundene å bestemme hvor de vil gå, men jeg vil tro at mange vil prøve noe nytt, sier Thor Johansen, administrerende direktør i Deli de Luca, til fvn.no.

Johansen sier at årsaken til at de nå etablerer seg i byen, er fordi de fikk mulighet til å leie gode lokaler. Foreløpig er det ikke konkrete planer om flere kiosker i Kristiansand.

— Vi får se hvordan det går med denne først. Det kan hende det er plass til én til i sentrum, sier han.

- Hva med Sørlandssenteret?

— Vi har prøvd oss på sentere før, men det er ikke vår førsteprioritet. Jeg har imidlertid ikke spesiell kjennskap til Sørlandssenteret, sier han.

Fra før av har kjeden 24 kiosker i Oslo, tre i Bergen og én i Stavanger, ifølge kjedens hjemmeside. Kiosken i Markens åpner sannsynligvis i løpet av oktober, og vil ha flere deltidsansatte som til sammen utgjør seks-syv årsverk.